Tara cu spitale prea multe!

Tara cu spitale prea multe!

0 163

Romania are nevoie de cel mult 150 de spitale, in conditiile in care numarul acestora este acum de trei ori mai mare, sustine ministrul Sanatatii, Ion Bazac, potrivit Mediafax. Intrebat care este scenariul cel mai pesimist privind sistemul de sanatate din tara noastra, in actualul context de criza, Bazac a spus ca, in prezent, numarul spitalelor este mult prea mare si este nevoie de o restructurare in sistem.
„Sistemul de sanatate din Romania are o mare problema, are 431 de spitale si cheltuieste 85% din buget (bugetul Ministerului Sanatatii – n.r.). Solutia nu este decat restructurarea. Si lucrul acesta se va intampla. Am promis. Oricat de mare ar fi procentul primit din PIB, cred ca ar trebui sa avem spitale care sa functioneze eficient si in orice caz mult mai putine”, a afirmat Bazac.
El a precizat ca prin restructurare nu intelege neaparat inchiderea spitalelor existente.
„Restructurare inseamna conversie a spitalelor in alt gen de asistenta medicala, asa cum sunt in Uniunea Europeana. Eu am spus de multe ori ca nu vreau sa inventam modele noi, sunt tari care au facut aceste restructurari si care functioneaza, Franta este una, Elvetia este alta, Germania este in curs. Cred ca modelele astea trebuie preluate si implementate. Romania are nevoie de maxim 150 de spitale”, a adaugat Bazac, care a participat vineri, la Targu Mures, la inaugurarea Centrului Regional de Telemedicina.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.