Tantarii mici, mai afurisiti decat cei mari

Tantarii mici, mai afurisiti decat cei mari

0 205

Studii efectuate de oameni de stiinta de la Universitatea din Illinois au stabilit ca tantarii mai mici sunt mai periculosi decat cei mari. Se intelege ca tantarii, de orice dimensiune ar fi ei, sunt al naibii de suparatori si sacaitori, lucru stiut de multa lume si de locuitorii din unele zone ale Brasovului, dar, coform studiului, cei de dimensiuni mai mici sunt inversul dimensiunii lor in transmiterea bolilor.
Studiile, efectuate atat pe specii de tantari americani, cat si pe specii de tantari asiatici, au demonstrat acelasi lucru: cei mici sunt mai periculosi.
Mai multe sute de tantari au fost lasati sa dea navala peste pachete de sange infectat cu diferite boli, in majoritate din cele tropicale si foarte periculoase pentru om. Astfel s-a putut constata ca tantarii mai tineri si de dimensiuni mai mici sunt mult mai predispusi la infectarea cu acele maladii.
„Chiar si o mica diferenta intre dimensiunile tantarilor le poate afecta acestora capacitatea de a transmite boli infectioase”, trage concluzia Barry Alto, unul dintre cercetatorii participanti la experiment.
In ce priveste Brasovul, ne putem aminti de, pana acum cativa ani, cohortele de tantari care bantuiau cele mai multe cartiere ale orasului, indiferent de pozitionarea lor. Nu puteai lasa putin geamul deschis, mai ales pe inserate, ca te pomeneai cu enervantele insecte prin casa, de multe ori chiar daca aveai plasa pusa la geam. Astazi, datorita masurilor luate de Primarie, tantarii au cam disparut de prin casele oamenilor, asta pentru ca s-au efectuat dezinsectii ale zonelor in care aceste insecte isi duc veacu, inmultindu-se intre-o veselie. De data aceasta, numai laude Primariei.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.