Tantarii din Brasov sunt alungati de frig

Tantarii din Brasov sunt alungati de frig

0 82

Brasovul nu mai poate fi invadat de virusul West Niles, pentru ca toti tantarii au fost acum alungati de frigul de afara. Deocamdata. temperaturilor scazute de noaptea, pur si simplu, alunga aceste insecte.
Acest lucru a fost discutat in cadrul sedintei Grupului de suport tehnic pentru asistenta medicala de urgenta in caz de epidemii, structura ce face parte din Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta al Judetului Brasov, convocat de subprefectul Carol Ambrus (foto).
Cu toate acestea, trebuie sa fim prevazatori pana la anul, caci, in zonele cu balti pot sa supravietuiasca larvele acestora, eventuale purtatoare ale virusului, ce vor deveni active in primavara anului 2011.
In acest sens, subprefectul Carol Ambrus a decis transmiterea unui nou avertisment catre primariile din zonele afectate de inundatiile din acest an, unde persista acumulari de apa ce baltesc si care sunt mediul favorit al tantarilor, pentru a intensifica actiunile de dezinsectie si asanare.
De asemenea, reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor vor anunta imediat cazurile de deces la animale provocate de muscaturile de tantari.
In ceea ce priveste asigurarea asistentei medicale pentru eventualele cazuri de imbolnaviri, reprezentantii sistemului sanitar brasovean au precizat ca s-au luat toate masurile pentru identificarea rapida a bolnavilor si tratarea lor.
Potrivit datelor de la Directia de Sanatate Publica Brasov, pe raza judetului nu a fost diagnosticat in acest an nici un caz al acestei maladii.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.