Tânăra cu transplant renal de la Spitalul Sf. Constantin se externează sâmbătă

Tânăra cu transplant renal de la Spitalul Sf. Constantin se externează sâmbătă

Tanara de 21 de ani, beneficiara unui rinichi donat de tatal sau, va continua sa primeasca tratament imunosupresor toata viaţa. In primele luni, fata va veni la controale de 2 ori pe saptamana pentru a i se recolta analize si pentru a i se ajusta tratamentul in funcţie de rezultatul acestora.

Pacienta care a beneficiat de primul transplant renal la un spital privat din Romania va fi externata sambata. Tanara de 21 de ani, beneficiara unui rinichi donat de tatal sau, va continua sa primeasca tratament imunosupresor toata viaţa. In primele luni, fata va veni la controale de 2 ori pe saptamana pentru a i se recolta analize si pentru a i se ajusta tratamentul in funcţie de rezultatul acestora.
Tatal pacientei a fost externat marti, la doar 6 zile de la momentul prelevarii organului transplantat. Externarea donorului este o dovada a avantajelor chirurgiei laparoscopice, care nu i-a lasat nicio cicatrice barbatului de 42 de ani.
Cei doi pacienţi sunt de etnie maghiara, stabiliţi in Miercurea Ciuc, iar intervenţia a avut loc in data de 1 decembrie, de Ziua Romaniei, special, spun medicii, pentru a imbunataţii relaţiile romano-maghiare.
Toate costurile operaţiei au fost suportate de catre fundaţia spitalului brasovean, a carui echipa medicala, indrumata de specialisti elvetieni, a realizat operatia in premiera intr-un spital privat din Romania.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.