Talpes va sta pe tusa

Talpes va sta pe tusa

0 147

Dintr-un exces de moralitate, liderul Uniunii Populare Social Crestine, senatorul Ioan Talpes, a decis sa se retraga din Parlament. Nu definitiv, insa. Motivul invocat de acesta ar fi votul Parlamentului pentru demiterea presedintelui Romaniei, „cu incalcarea Constitutiei”.


Talpes a precizat ca va sta pe tusa pana pe 20 mai, dupa referendum.


?


Conducerea UPSC a adoptat, duminica, rezolutia politica a partidului. Documentul oficial exprima opinia liderilor UPSC referitoare la suspendarea presedintelui Traian Basescu: „UPSC va colabora cu toate formatiunile politice, organizatiile neguvernamentale si cu toti cetatenii care s-au manifestat pentru sustinerea presedintelui suspendat Traian Basescu. UPSC considera votul celor 322 parlamentari ca fiind dat in baza unor aranjamente politice obscure, impotriva avizului negativ dat de Curtea Constitutionala. Hotararea Parlamentului reprezinta o violare a Constitutiei si are caracterul unei lovituri de stat. In aceste conditii, UPSC indruma electoratul sa participe si sa voteze „NU” la referendumul din 19 mai”.


Ioan Talpes a precizat ca UPSC nu face o campanie pentru „omul Traian Basescu”, nici impotriva parlamentarilor care au votat pentru suspendarea sefului statului. „UPSC militeaza pentru respectarea Constitutiei, a legilor si a votului dat de electorat, pentru respectarea institutiei Presedintelui Romaniei si pentru importanta participarii la vot”, a subliniat Talpes.


Liderul UPSC a mai atras atentia asupra „manevrei” celor care au au decis suspendarea lui Basescu. „Au formulat intrebarea in asa fel incat cei care vor sa spuna «DA» pentru Traian Basescu sunt nevoiti sa puna stampila pe «NU»”, a aratat senatorul.


?


?Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.