Taierea bugetelor blocheaza proiectele Brasovului

Taierea bugetelor blocheaza proiectele Brasovului

0 121
Suspendarea fondurilor europene pune Primaria Brasov intr-o situatie extrem de delicata. Municipalitatea a platit din bugetul local lucrari in desfasurare pentru care a depus cereri de rambursare de 27 de milioane de lei. La acestea se adauga lucrari executate si neplatite in valoare de alte 10 milioane de lei. In consecinta, gratuitatile pe transportul in comun ar putea fi eliminate iar municipalitatea ar putea fi constransa sa renunte la mai multe proiecte importante pentru oras.
9 proiecte in valoare de 161 de milioane de lei, din care 131 de milioane nerambursabile, se afla la Brasov in stadiul de implementare. Acestea insa nu au mai primit banii comunitari din cauza suspendarii fondurilor europene. Printre proiecte se numara drumurile de acces din zona Coresi, pasajele rutiere de la Independentei si Fartec, reabilitarea Caminului pentru Persoane Varstnice si a mai multor locuinte sociale, a cinematografului Patria. 
Alte 7 proiecte sunt in evaluare, dar in situatia actuala se va renunta la ele. Blocarea fondurilor a intarziat peste masura proiectele de la Sala Sporturilor si Gradina Zoologica.
Pentru ca sala nu va fi finalizata, handbalistele de la Corona sunt nevoite sa joace in continuare la Scoala Generala 11, unde integritatea fizica le este pusa in pericol din cauza condensului. Nici animalele nu o duc mai bine pentru ca investitia inceputa nu poate fi incheiata.
Primarul Scripcaru le cere tuturor parlamentarilor brasoveni alesi in acest weekend sa uite de culoarea politica si sa sprijine cauza Brasovului.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.