Tableta inlocuieste lista de prezenta la alegerile din iunie

Tableta inlocuieste lista de prezenta la alegerile din iunie

0 847

La alegerile locale din 5 iunie, monitorizarea prezentei in sectiile de votare se va face de pe tableta. Scanarea buletinului va arata daca o persoana are sau nu drept de vot in sectia respectiva

La alegerile locale din 5 iunie, monitorizarea prezentei in sectiile de votare se va face de pe tableta. Scanarea buletinului va arata daca o persoana are sau nu drept de vot in sectia respectiva. Inovatia a fost adusa ieri la cunostinta autoritatile publice locale din judet, convocati la Prefectura la un instructaj pe tema pregatirii si desfasurarii in bune conditii a scrutinului din iunie.
La alegerile locale, brasovenii vor vota la 447 de sectii de votare din judet si 177 in municipiu. Numele informaticienilor si operatorilor din fiecare sectie vor fi trase la sorti in format electronic. Edilii prezenti astazi la instructaj au fost informati despre dotarile tehnice din sectiile de votare dar si despre felul in care se va asigura buna organizare si prevenire a incidentelor.
Brasovenii vor putea vota doar la sectile de votare in care sunt arondati, conform domiciliului inscris in actul de identitate.
Votul se va realiza ca si pana acum prin utilizarea Claudiu Petra AEPstampilei cu mentiunea votat, care se va aplica pe buletin in cabina de vot. Inainte de a primi stampila si buletinul de vot, fiecare alegator va trebui sa treaca testul tabletei.
Potrivit lui Claudiu Petra, Filiala Centru Autoritatea Electorala Permanenta, fiecare alegator va trece pe la operatorul de calculator din sediul de votare unde ii este verificat actul de identitate si se stabileste in primul rand daca are drept de vot, daca are sau nu 18 ani, daca este arondat la acea sectie de votare si, cel mai important, se precizeaza faptul ca a mai votat sau nu.
Reprezentantii prefecturii spun ca vor mai urma astfel de intalniri si cu reprezentantii politiei, jandarmeriei si ai inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, pe tema asigurarii linistii si ordinii in incinta si in vecinatatea sectilor de votare. Alegerea presedintelui Biroului Electoral Judetean se va efectua pana in data de 12 aprilie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.