Taberele scolare in paragina – preluate de Primaria Brasov

Taberele scolare in paragina – preluate de Primaria Brasov

0 220

Taberele scolare organizate de Centrul Judetean pentru Tineret (CJT) Brasov au avut dintotdeauna cautare, multi tineri din tara, dar si din judet preferand sa-si petreaca o mica parte din vacanta de vara sau din concediu in Brasov, datorita preturilor convenabile, serviciilor, dar mai ales locatiei.
Totusi, taberele organizate in judetul nostru tind sa ramana de domeniul trecutului si sa fie inlocuite de cele private. Sapte din cele opt centre de agrement aflate in subordinea CJT, care cu ceva ani in urma functionau la capacitate maxima, au intrat in paragina sau au fost retrocedate.
Primarul George Scripcaru s-a intalnit acum cateva zile cu noul ministru al Tineretului si Sportului (MTS), Sorina Placinta pentru a stabili modalitatea efectiva prin care unele imobile in care au functionat pana in urma cu cativa ani tabere scolare sa treaca in administratia autoritatilor locale.
„Tabara scolara de la Timisul de Jos este ridicata pe un teren apartinand municipiului Brasov, iar acum, fiind in administratia MTS este aproape parasita. Consider ca ar fi bine sa preluam noi aceasta locatie, sa o amenajam si sa o introducem in circuitul taberelor. Cred ca pana la vacanta de iarna din acest an putem face acest lucru”, a precizat primarul Scripcaru, citat de cotidianul local, Transilvania Expres.
Brasovul mai are doar un singur centru de tabere scolare – celelalte sapte au fost afectate de retrocedari si de lipsa de fonduri.
Acest lucru are la baza revendicarile facute de vechii proprietari ai terenurilor pe care se situeaza taberele scolare, sau chiar ai imobilelor, dar si lipsa fondurilor de investitii pentru reabilitarea cladirilor.
Centrele de Agrement Colonia I si Colonia II din Timisul de Sus, cele din Timisul de Jos, Zizin, Sambata de Sus, Bradet si Tamina au ramas doar o amintire pentru brasovenii care obisnuiau sa-si petreaca vacantele de vara intr-o tabara organizata aici. In prezent, acestea nu mai indeplinesc nici minimele conditii de functionare.
Singurul centru de tabere pentru tineret care a „supravietuit” este cel situat in Predeal. Aceasta are o capacitate de 66 de locuri, a fost proaspat zugravita si igienizata, iar vechile geamuri au fost inlocuite cu termopane.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.