Tabere pentru copiii brasoveni saraci

Tabere pentru copiii brasoveni saraci

0 376

Fundaþia Soros a conceput un program care sa permita si copiilor fara mijloace materiale sa beneficieze de binefacerile unui sejur intr-o tabara organizata.
Astfel, prin aceasta initiativa, peste o suta de copii din judetul Brasov, dintre cei care se afla in plasament sau care provin din familii cu situatii materiale precare, vor avea ocazia sa mearga pentru prima data in viata lor intr-o tabara.
Mai trebuie aratat ca acesti copii care vor pleca in tabere au varste intre sapte si unsprezece ani si au rezultate foarte bune la invatatura.
Taberele vor functiona in vacanta de iarna. Fiecare copil va primi din partea Directiei de Protectie a Copilului Brasov cate un echipament de munte complet.
Personal ma bucur sincer pentru acesti copii, ingraditi din cauza lipsurilor materiale. Regret ca nu voi putea fi prin preajma lor pentru a le vedea ochii stralucind de fericire. Am avut in destule randuri ocazia sa intalnesc copii saraci privind cu nostalgie in lungul soselelor sau a sinelor de tren, dupa ce pe ele treceau copii de bogati in masini luxoase sau razand la ferestrele vagoanelor de tren rapid. Si nu am putut niciodata intelege, la nivelul acestei varste, de ce trebuie sa existe o diferenta atat de mare intre copii, caci la venirea pe lume cu totii au cam acelasi aspect.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.