Tabara medievala pentru copii la Brasov

Tabara medievala pentru copii la Brasov

0 111

Copiii din Brasov si nu numai vor avea parte, in aceasta vara, de o tabara speciala pe o tema inedita.
Agentia Medieval Praxis organizeaza „Tabara Medievala pentru copii – Postavaru 2009”.
„O schimbare de aer si de timp, care ii va transpune in alte timpuri, cand existau idealuri inalte si eroi adevarati. Prin jocuri, ateliere si activitati recreative si educative, ei vor evada din lumea reala intr-o lume de poveste. Timp de o saptamana, aspirantii cavaleri si tinerele domnite vor fi inconjurati de decoruri medievale si vor primi costume medievale. Domnitele vor purta rochii, iar cavalerii vor avea tunici si scuturi cu insemne heraldice”, au declarat organizatorii taberei, citati de cotidianul Adevarul.
Pentru a atrage cat mai multi musterii din randurile celor mici, dornici de suprize, aventura si activitati in aer liber, celor mici li s-au pregatit o serie de seminare, de tip atelier, ca de exemplu: ore de scrima cu spada medievala, tir cu arcul, pictura si heraldica medievala, de realizare manuala a hartie si de olarit. Toate aceste activitati au ca scop dezvoltarea abilitatilor personale, imbogatirea cunostintelor legate de aceasta perioada atat de importanta din istoria omenirii. Onoarea, valorile si spiritul cavalerismului medieval vor constitui punctele cheie pe care cei mici le vor afla despre Evul Mediu.
Costul taberei este de 1.400 de lei si include transport, cazare, masa, costume si materiale. Tabara se va derula in perioada 22 iunie – 2 august, in cabana Postavaru, si va cuprinde sase serii a cate o saptamana fiecare.
Cabana se afla in masivul Postavaru, la o altitudine de 1604 m, cu acces din Poiana Brasov.
„Intr-un timp in care oamenii sunt tot mai grabiti, copiii au nevoie de o schimbare”, spun organizatorii.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.