Tabara Medievala la Cabana Postavaru

Tabara Medievala la Cabana Postavaru

0 213

Evul Mediu s-a retras la Brasov in creierul muntilor! La Cabana Postavarul, cateva fetite si cativa baietei se initiaza in tainele artelor medievale. Copilele se pregatesc sa devine adevarate domnite: invata bunele maniere sau cum sa poarte cu eleganta o rochie croita ca acum cinci secole. Baietii se comporta ca niste cavaleri: manuiesc spada, trag cu arcul, picteaza scuturi sau incropesc pergamente de hartie.
Prima tabara medievala pentru copii a luat nastere dupa ce o agentie din Bucuresti a decis sa ofere celor mici o altfel de distractie decat traditionalele tabere din statiunile litoralului romanesc. Unde mai pui ca, in felul acesta, este exploatata si mostenirea medievala a istoriei romanesti.
Cat e ziua de lunga, domnitele si cavalerii cazati la Cabana Postavaru se dedica rolurilor medievale pentru care ii pregatesc organizatorii. In cele patru ateliere – tir cu arcul, lupte cu spada, pictura si heraldica medievala ori fabricarea pergamentelor de hartie – fetele si baietii deprind stilul de viata si lupta al stramosilor lor medievali. La finele saptamanii, se vor intoarce acasa mai bogati cu experienta vietii din Veacul de Mijloc. E drept ca si parintii au asigurat aventura medievala a odraslelor la un pret deosebit de modern. 1400 de lei pentru fiecare mic cavaler sau juna domnita.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.