Sute de salcami plantati de ecologistii din Brasov

Sute de salcami plantati de ecologistii din Brasov

0 146

Proiectul prin care s-a hotarat plantarea a sute de copaci pe teritoriul Romaniei s-a bucurat de un succes nesperat. Astfel, acest eveniment numit sugestiv „Romania prinde radacini” a ajuns si in orasul nostru, starnind spiritul civic multor locuitori ai Brasovului. Copiii, mai ales, au fost cei mai entuziasmati si dornici sa se implice in plantarile organizate in cadrul campaniei. De altfel, ei sunt si cei care vor beneficia direct de consecintele pozitive ale acestui proiect.
In Brasov, la indemnul unei organizatii ecologiste, peste 200 de voluntari au plantat o perdea de salcami de-a lungul unei sosele.
La Rasnov primaria a hotarat sa readuca culoarea in cetate asa ca a plantat cateva mii de trandafiri. Copiii au putut sa-si boteze trandafirii.
Autoritatile spera ca astfel Rasnovul, pe vremuri Rosenau, adica “Valea Trandafirilor”, isi va recapata renumele de altadata.
Si alte colturi ale tarii s-au bucurat de aceasta campanie.
De exemplu, in Bistrita Nasaud, voluntarii au plantat aproape zece mii de puieti in mai multe zone defrisate. Puietii au fost plantati de peste 300 de voluntari de la scolile din judet, dar si membri ai organizatiilor ecologice.
La Uivar, in judetul Timis au fost plantati 30 de mii de puieti de stejar si frasin.
Si cum aceasta activitate nu putea fi trecuta cu vederea nici de personalitatile politice din tara, iata ca au fost cateva persoane din politica romaneasca ce au dorit sa-si exprime solidaritatea si sustinerea acestui proiect de reimpadurire a Romaniei.
La actiune a participat si ministrul agriculturii, Ilie Sarbu. Nici Roberta Anastase n-a stat acasa, aceasta plantand pini intr-un parc din Ploiesti.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.