Sute de metri patrati de vitrine goale in cartierele brasovene

Sute de metri patrati de vitrine goale in cartierele brasovene

0 94
Desi chiriile pe spatiile comerciale au scazut masiv la Brasov, tot mai multe magazine sunt pustii. Cel putin in cartiere, pentru ca pe pietonalul din centrul orasului comerciantii se bat sa prinda un spatiu in care sa-si vanda marfa. In zona centrala, barurile si restaurantele sunt afacerile cele mai frecvente, in timp ce, in cartiere, predomina comertul cu amanuntul si, mai nou, vitrinele goale.
Sute de metri patrati de spatii pustii si vitrine goale se gasesc in cartierele Brasovului. Multi comercianti nu au mai considerat rentabila afacerea, asa ca au preferat sa isi incheie activitatea, de cele mai multe ori abia inceputa. Fata de 2011, anul trecut nu s-au inregistrat mai multe inmatriculari si radieri, dar pretul chiriilor a scazut semnificativ.
Chiar si in conditiile reducerii cu 30 de procente a chiriilor, spatiile din cartiere raman pustii, dupa ca micii comercianti isi inchid afacerile. Cei care au ramas in bransa sunt si persoanele care au investit cel mai mult si care au cautat spatii cat mai la vedere si cat mai aproape de centrul istoric al Brasovului, unde chiriile, chiar daca au scazut de 7-8.000 de euro pentru 100 mp la 5.000 de euro, raman piperate.
O crestere timida a cererilor pentru spatii comerciale au inregistrat agentii imobiliari in vara anului 2012. Chiar daca economic nu stateau foarte bine, micii intreprinzatori au hotarat sa-si deschida o afacere in sezonul estival mizand pe faptul ca piata s-a mai dezmortit si profitand si de faptul ca au scazut destul de mult chiriile fata de anul 2011. Reprezentantii agentiilor sunt sceptici insa in privinta numarului de persoane care vor dori sa inchirieze un spatiu comercial.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.