Sute de brasoveni au jucat duminica Hora Unirii

Sute de brasoveni au jucat duminica Hora Unirii

0 377

La 157 de ani de la Mica Unire, peste 300 de brasoveni si-au dat mana si au format o hora cat Piata Unirii de mare. Desi evenimentul a tinut aproape doua ore, participantii au ignorat frigul patrunzator de duminica

La 157 de ani de la Mica Unire, peste 300 de brasoveni si-au dat mana si au format o hora cat Piata Unirii de mare. Desi evenimentul a tinut aproape doua ore, participantii au ignorat frigul patrunzator de duminica.
Pe 24 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales domnitor in Tara Romaneasca, dupa ce cu 20 de zile inainte fusese numit si in Moldova. A fost momentul in care s-a pus piatra de temelie la formarea Romaniei Mari. Pentru a celebra cum se cuvine aceasta zi, sute de brasoveni au sarbatorit diminica in Piata Unirii.
Evenimentul a inceput cu un ceremonial religios.
Un sobor de preoti a tinut o slujba religioasa la soclul statuii soldatului necunoscut dedicata tuturor celor care si-au dat viata pentru ca Romania sa fie unita. Autoritatile orasului au tinut apoi scurte prelegeri despre momentul infaptuirii Unirii. Au fost pomeniti Alexandru Ioan Cuza, Mihail Kogalniceanu, Bogdan Petriceicu Hasdeu, alaturi de alte figuri istorice care au contribuit la realizarea unui deziderat fierbinte al romanilor.
Cu tricolorul in piept, si plini de emotie au participat la eveniment multi varstnici, care marturisesc ca isi iubesc tara, motiv pentru care in fiecare an sarbatoresc aceasta zi importanta din istoria Romaniei.
La sfarsitul evenimentului, Fanfara Academiei Fortelor Aeriene a sustinut si un concert in care au interpretat cantece patriotice.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.