Sute de brasoveni au ascultat cum Urla haita

Sute de brasoveni au ascultat cum Urla haita

0 102
Sute de persoane au participat joi seara la lansarea cartii Urla haita. Un document considerat absolut necesar pentru ca istoria neamului sa nu se piarda in neant, dar si o dezvaluire cutremuratoare a suferintelor indurate de detinuti in lagarele comuniste. Autorul, nonagenarul Nicolae Purcarea, este si astazi marcate de teroarea pe care a cunoscut-o in temnitele rosii.
Nicolae Purcarea, decanul de varsta al fostilor detinuti politic brasoveni, povesteste  in cartea "Urla haita" ororile indurate in inchisorile si lagarele comuniste. Luptatorul descrie in amanunt scenele cutremuratoare ale anilor de suferinta prin care au trecut toti detinutii politic. Chiar titlul cartii traduce groaza si suferinta provocate de regimurile dictatoriale pe care le-a cunoscut Romania celor pe care i-au considerat dusmani ai poporului:
Evenimentul a fost sustinut si de presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politic, Octav Bjoza, dar si de publicistul Razvan Codrescu. Ambii au considerat aceasta carte necesara pentru ca istoria neamului sa nu se piarda in neant.
Nicolae Purcarea este ultimul membru fondator in viata, din cei zece, care au pus bazele, 2 ianuarie 1990, Asociatiei Fostilor Detinuti Politic, filiala Brasov. Din 1999 Purcarea este cetatean de onoare al municipiului Brasov.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.