Suspiciuni şi incertitudini în parchete şi opinia publică

Suspiciuni şi incertitudini în parchete şi opinia publică

0 145

Este ceea ce a creat Ordonanţa de modificare a Legilor Justiţiei, adoptată luni dimineaţă de Guvernul Dăncilă dar publicată abia ieri după-masă în Monitorul

Este ceea ce a creat Ordonanţa de modificare a Legilor Justiţiei, adoptată luni dimineaţă de Guvernul Dăncilă dar publicată abia ieri după-masă în Monitorul Oficial. Procurorii braşoveni cred că Justiţia din România se pregăteşte să facă noi paşi înapoi.
Luni, Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei.

Ordonanţa de urgenţă este taxată la Braşov drept un nou atac asupra procurorilor.
Claudiu Sandu – procuror şef Secţia UPP – Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, denunță atacurile de doi ani ale mediul politic la adresa procurorilor.
Potrivit procurorului Sandu, sancţiunile disciplinare prin concedierea din DIICOT ŞI DNA prevăzute de Ordonanță este un nou pas înapoi în Justiţie.
Alte modificări, de această dată la Codul de Procedură Penală au fost declarate neconstituţionale de CCR . Este vorba despre 64 de dispoziţii considerate aberante de către judecătorii constituţionali, care au trimis Codul de Procedură Penală înapoi în Parlament.

Multe din dispoziţii îngreunau anchetele procurorilor : „Fiecare cetăţean îşi doreşte ca un proces să se finalizeze într-un timp scurt şi să se afle adevărul ori aceste articole declarate neconstituţionale conduceau la o extindere a procesului şi la o complicare teribilă a modului în care se administrau probele. Practic, era imposibil să finalizăm nişte dosare”, spune Claudiu Sandu- procuror şef Secţia UPP – Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

Codul de Procedură Penală urmează să se întoarcă în Parlament pentru punerea în acord a acestuia cu decizia CCR. Mai exact procedura de modificare a codului va parcurge din nou paşii procedurali şi pot fi propuse noi modificări şi pentru alte articole.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.