Susanu cere amânarea plăților facturilor la utilități, a ratelor bancare și a...

Susanu cere amânarea plăților facturilor la utilități, a ratelor bancare și a executărilor silite!

0 113


Seful regiunii Centru dar și Timiș a Protecției Consumatorului, Sorin Claudiu Susanu spune că ,,În contextul actual este important ca fiecare dintre noi să se implice in sprijinirea populație cu ce poate. Voi propune factorilor decidenți măsurile expuse de ANPC!”
Astfel, în plină criză generată de coronavirus, ANPC cere Guvernului Orban să implementeze trei măsuri urgente: să amâne plata facturilor la utilități, a ratelor bancare, precum și amânarea executărilor silite.


Duminică, Paul Anghel, directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a propus amânarea, pentru 90 de zile, a ratelor bancare pentru românii care au credite la bănci, în contextul răspândirii rapide a coronavirusului.
„În prezent, propun din perspectiva afectării interesului economic al consumatorului luarea în calcul a unei amânări de plată pentru 90 de zile a ratelor bancare pentru românii care au credite imobiliare, şi nu numai, bineînţeles cu respectarea contractelor, a legislaţiei privind creditarea, precum şi a normelor Băncii Naţionale a României”, a declarat Paul Anghel, pentru Agerpres.
La rândul său șeful Corpului de Control al ANPC, comisarul-șef Sorin Susanu, a făcut și el o serie de precizări.

Acesta a explicat că, împreună cu Paul Anghel și cu conducerea ANPC-ului, a propus implementarea celor trei măsuri anterior amintite : să amâne plata facturilor la utilități, a ratelor bancare, precum și amânarea executărilor silite.
Noi încercăm să o facem oficial, dar doar Guvernul poate să ia o decizie în acest sens. Asta a fost inițiativa noastră. O bază legală, ca noi să impunem aceste măsuri, nu avem.
După discuțiile cu noi, însă, Banca Transilvania a făcut deja lucrul ăsta, iar ING-ul a făcut exact invers, a mărit o serie de comisioane.
De asemenea, și CEC Bank a răspuns pozitiv la solicitarea noastră. Noi, la nivel central, am discutat cu băncile.
În aceste clipe grele, trebuie să ne unim și să protejăm consumatorii. În principal, eu vreau să nu existe popriri și sistări de utilități în această perioadă
”, a declarat Sorin Susanu.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.