Susanu – candidatul Pro România la Primăria Braşov!?

Susanu – candidatul Pro România la Primăria Braşov!?

5 223

Sorin Susanu șeful CRPC Brașov a  afirmat că se gândește serios să intre în cursa pentru Primăria Brașov. Totodată el a promis că „începând de săptămâna viitoare, mă voi implica, în mod activ, în tot ceea ce înseamnă problemele din municipiul Brașov, pentru că văd că au început să apară extrem de multe chestiuni grave, care îi afectează în mod direct pe brașoveni”. Susanu a făcut această declaraţie în contextul în care fostul ministru de finanţe, Gheorghe Ialomițianu a declarat că și-a depus candidatura la Primăria Brașov ca independent, deși ar fi contactat de Pro Romania și ALDE să candideze (şi) din partea lor. Susanu a declarat  că este neplăcut surprins de vechea practică de dezinformare pe care o folosește Ialomițianu, precizând că, din câte cunoaște, Pro România nu i-a propus niciodată fostului șef de Finanțe să candideze din partea acestei formaţiuni pentru Primăria Brașov.
Totodată, Susanu a spus pentru bugetul.ro că „Sunt profund neplăcut surprins de o astfel de atitudine care se înscrie în aceleași vechi practici de a face politică prin dezinformare și că am convingerea că doar o abordare nouă și o viziune cât mai deschisă și cinstită față de oameni ar putea aduce o schimbare.
Din câte cunosc, nu i s-a propus niciodată domnului fost ministru Ialomițianu să candideze din partea Pro România pentru Primăria Brașov și, mai ales în contextul de față, încep să cred că nu-i va propune nimeni să fie candidatul său pentru Primăria Brașov.

Mai mult decât atât, n-aș înțelege de ce să fie schimbat Scripcaru cu Ialomițeanu, care este bine-cunoscut că au făcut parte din aceeași echipă de conducere a PDL-ului în perioada în care a tăiat pensiile și salariile, fapt care i-a afectat inclusiv pe toți brașovenii.
Surprinderea este cu atât mai accentuată cu cât domnul Ialomițianu mi-a spus, în mod direct, la o masă cu foarte multe persoane, că mă va susține în candidatura pentru Primăria Brașov, dacă voi fi bine clasat în sondaje, iar acum văd o abordare total diferită, lucru care, din punctul meu de vedere, este cel puțin anormal.
Începând de săptămâna viitoare, mă voi implica, în mod activ, în tot ceea ce înseamnă problemele din municipiul Brașov, pentru că văd că au început să apară extrem de multe chestiuni grave, care îi afectează în mod direct pe brașoveni”.

Amintim că săptămâna trecută, şi deputatul Mihai Mohaci, coordonatorul Pro Romania Brașov, a ieșit în spațiul public și l-a făcut pe Ialomițianu mincinos . „Doresc să fac precizarea ca dl fost ministru minte că Pro România i-a propus să candideze la Primărie din partea noastră. Noi vom avea la Brașov un candidat propiu și care nu va fi domnia sa. Păcat că un fost ministru se pretează la asemenea lucruri ieftine. Un ministru care a tăiat salarii si pensii nu are ce cauta la Pro România”, a scris atunci deputatul Mihai Mohaci, pe Facebook.

Vedeti articolul: Scandal pe… candidaturi! Deputatul Mohaci îl acuză pe Ialomiţeanu că minte! (http://infobrasov.net/scandal-pe-candidaturi-deputatul-mohaci-il-acuza-pe-ialomiteanu-ca-minte/)

Iată principalele teme de până acum ale lui Susanu:
#) De o bună perioadă de timp, municipiul Brașov este cufundat într-un miros de nesuportat. Brașovul a ajuns unul dintre cele mai poluate orașe din România.
#) Modul în care a fost manageriat Clubul Sportiv Corona ne-a adus în prima linie într-un scandal de dopaj și s-au pierdut toate titlurile și munca, și efortul acelor sportivi, din cauza managementului dezastruos.
# )Vedem că se construiește haotic, defrișându-se mari suprafețe de păduri din zonă.
,,Sunt onorat de ofertele unor formațiuni politice de a candida din partea lor pentru Primăria Brașov, dar cel mai mult mă onoreză și mă și responsabilizează încrederea numeroșilor brașoveni care mi-a fost arătată în urma diferitelor sondaje, fapt care mă determină să mă gândesc foarte serios să accept propunerea uneia dintre aceste formațiuni politice de a candida pentru Primăria Brașov”, a concluzionat Sorin Susanu.

Declarația care a încins spiritele
Fostul ministru PDL de Finanțe în 2010-2012, Gheorghe Ialomițianu, a declarat, marți, pentru STIRIPESURSE.RO, că ALDE și Pro România i-au propus să candideze din partea acestor formațiuni la primăria municipiului Brașov la alegerile locale.
„Mi-am anuntat candidatura ca independent pentru primaria municipiului Brașov având în vedere că se înregistrează o stagnare în oraș, în ultimul timp nu s-a făcut mai nimic și actualul primar anunță că va face din 2020 niște proiecte pe care le-a anunțat și în 2012 și în 2016 și lumea este nemulțumită și așteaptă o schimbare la Brașov.
Sunt partide care m-au contactat și doresc să candidez din partea lor. Și ALDE și Pro România și alte partide. Nu am luat o decizie. Eu nu exclud o candidatură susținută de alt partid, dar în momentul de față merg pe candidatură de independent. S-ar putea în februarie-martie să am discuții cu partidele să vedem. Varianta acum este ca independent. Mulți brasoveni ma incurajeaza sa candiddez ca independent. Am organizatii, asociatii profesionale din domeniul economic, cultural, asociatii de seniori, care au venit alaturi de mine si ma sustin”, a declarat fostul ministru.

Iulian Rinder

COMENTARII

 1. Dl. Cristi – pentru Gr[dina Zoologică ştiu că începuse şi cercetarea DNA. Ce s-a întâmplat mai departe nu pre ştiu. Dar ştiu începuturile. Promit să scriu.
  Dl. Felix – interesant
  Anonim – Nu ştiu alte ,,obiceiuri”. Doar am amintit ce spun cei în cauză.
  Cu respect

  • Glumiți dnu balaș căutați actele oficiale de licitație sa vedeți ca e vorba de construcție de la 0 nu carpiri ia uitați și la maimuțe după alți bani din bugetul orasului se pune apa intro tava pai asteas modernizări sau doar așa sa umflam licitațiile și sa punem deoparte pt partid

 2. Corect rog opinia publica șa se implice în licitațiile de la gradina zoologica cum sa coste casa aia a suricatelor 160mii euro pai la banii astia făceam vila cu 3etaje

 3. Scripcaru semianalfabet „hățuit” de grupul de la Cj /+ cei din Suceava ai lui Tcaciuc…Ialomitianu cu dosar dinainte de’89 ,facut de Militie pentru obiceiuri pidosnice/ supranumit „țuțulica”… continuator al obiceiurilor ceangailor scripcari…cu astia sa mergem inainte…???…si ne miram ca nu merg lucrurile cum trebuie la Bv…pai…Susanu e cu mult peste astia 2…

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.