Susanu a fost exclus din PSD pentru că venea neinvitat la şedinţe

Susanu a fost exclus din PSD pentru că venea neinvitat la şedinţe

2 319

Războiul Dunca-Susanu se mută în instanţă. Şeful interimar al PSD Braşov Marius Dunca anunţă că îl va acţiona în instanţă pe fostul coleg de partid şi-i va cere daune pentru prejudiciu de imagine

Războiul Dunca-Susanu se mută în instanţă. Şeful interimar al PSD Braşov Marius Dunca anunţă că îl va acţiona în instanţă pe fostul coleg de partid şi-i va cere daune pentru prejudiciude imagine. De cealaltă parte Sorin Susanu continuă să spună că excluderea sa este incorectă şi încalcă statutul partidului.
Marius Dunca spune că tot ce a apărut în presă în ultimele zile sunt minciuni şi dezinformări La conferinţa de presă de vineri a venit cu acte să conteste acuzaţiile pe care i le aduce Sorin Susanu, şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului, exclus recent din PSD.
Mai mult, Dunca este hotărât să tranşeze disputa în instanţă, unde îi va cere lui Susanu să dovedească tot ceea ce a spus despre el cu acte şi argumente.
Dunca nu a venit singur la conferinţa de presă de ieri; ca să întărească unitatea de monolit a partidului în faţa acuzaţiilor, de-a dreapta şi de-a stânga lui Dunca s-au aşezat doi social-democraţi, a căror aducere în context a semănat mai mult cu afişarea a doi locotenenţi. Stinghereala unuia dintre ei – Lucian Pătraşcu, preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Braşov, a fost evidentă când a trebuit să explice de ce Biroul Permanent l-a exclus pe Susanu. Iar motivele, în prezentarea Pătraşcu, sunt de-a dreptul hilare: „Colegii cereau acest lucru deoarece nu mai doreau să primească mesaje de la dânsul cu tot felul de lucruri negative la adresa partidului şi a membrilor de partid din organizaţia municipală. Venea neinvitat la tot felul de şedinţe ale organizaţiei municipale, fiind funcţionar public şi neavând voie să participe la şedinţele noastre”.
Susanu insistă să spună că excluderea sa, pe care o şi contestă, a fost nestatutară, în condiţiile în care

„nu mi s-a adus la cunoştinţă despre niciun fel de acuză clară, Marius Dunca nu a putut să prezinte punctual cum am denigrat imaginea partidului”.
Susanu a fost membru în PSD de 12 ani. Contestaţia lui Susanu va fi analizată, dacă va fi cazul, de Comisia de Etică, Integritate şi Arbitraj la nivel judeţean şi naţional. Organizaţia PSD Braşov a traversat mai multe scandaluri legate de îndepărtarea unor membri. Cătălin Leonte, Liviu Lupu şi, mai recent Adela Diaconu, sunt doar câţiva dintre cei de care partidul s-a debarasat cu scandal.

Vifor Rotar

COMENTARII

  1. Cum cine? Numele lui este foarte cunoscut in Brașov, in PSD (local și central) in justitie – Constantin Nita.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.