Surda’n hoara s-a intalnit cu premierul fara mandat

Surda’n hoara s-a intalnit cu premierul fara mandat

0 422

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit marți cu prim-ministrul Victor Ponta, discuțiile vizând gestionarea fluxurilor de imigranți, poziția României în acest caz și execuția bugetară.
„Pe agenda discuțiilor, purtate în cadru instituțional, s-au aflat situația gestionării fluxurilor migratorii din regiunea Balcanilor de Vest, poziția României față de această problemă și stadiul actual al pregătirilor pentru preluarea refugiaților”, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.
Totodată, se precizează că s-a discutat despre întărirea cooperării dintre statele din regiune și despre eficientizarea schimbului de informații între state, astfel încât acțiunile noastre să fie mai bine corelate.
Cei doi oficiali au abordat și alte probleme de actualitate. Prim-ministrul a prezentat și o serie de probleme curente legate de execuția bugetară.PONTA - oct. 2015

Nu se mai poarta purtatotul de cuvant!
Premierul Victor Ponta a scris, marți, pe Twitter, despre întâlnirea pe care a avut-o cu președintele Klaus Iohannis la Cotroceni, arătând că există deschidere totală pentru dialog, respect reciproc și colaborare Guvern – Președinție pentru bunul mers al României.
„Întâlnire cu Președintele Iohannis — deschidere totală pentru dialog, respect reciproc și colaborare Guvern — Președinție pentru bunul mers al României!” — este mesajul transmis de prim-ministru pe Twitter, după discuțiile de la Cotroceni.

klaus_iohannis oct.2015Deschidere de ambele parti
Luni, șeful statului a anunțat într-o conferință de presă că l-a invitat pe premier la Cotroceni.
„Da, am vorbit la telefon și l-am invitat pentru la o discuție”, a spus Iohannis, întrebat dacă a discutat cu premierul Victor Ponta după întoarcerea de la Bruxelles.
El a susținut că relația cu Guvernul este „instituțional complexă”, în condițiile în care i-a cerut premierului Ponta să demisioneze, iar pe vicepremierul Gabriel Oprea l-a sfătuit să facă același lucru.
La rândul său, premierul Victor Ponta a afirmat într-o emisiune TV că va merge la Cotroceni pentru a discuta cu președintele Iohannis pe tema refugiaților și a explicat că, potrivit art. 102 din Constituție, nu avea nevoie de mandat pentru a discuta cu omologii săi bulgar și sârb sâmbătă la Sofia.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.