Supravietuire dupa impactul cu un meteorit

Supravietuire dupa impactul cu un meteorit

0 179

Un adolescent a supravietuit dupa ce a fost lovit de un meteorit. Acest lucru s-a intamplat cu Gerrit Blank, de 14 ani, care mergea spre scoala cand a vazut o imensa minge de foc indreptandu-se catre el, din cer.
„La inceput am vazut doar o minge uriasa de foc, iar apoi am simtit o durere in mana. Iar apoi s-a auzit un zgomot imens, ca un tunet”, a spus Gerrit.
Meteoritul a lovit pamantul lasand o gaura de 30 de centimetri diametru, iar baiatul are o cicatrice de 7,5 centimetri pe mana.
„Zgomotul a fost atat de puternic incat ore intregi nu am auzit bine. M-a lovit cu atata putere incat m-a trantit la pamant”, a spus adolescentul.
Oamenii de stiinta studiaza acum meteoritul de marimea unui bob de mazare, care a cazut in zona Essen, Germania.
„Mieiîmi place foarte mult fizica, iar profesorii mei au descoperit ca acest fragment de meteorit are proprietati magnetice”, a mai spus Gerrit.
Expertul Ansgar Korte, director al Observatorului German Walter Hohmann, a afirmat: „Este un meteorit adevarat, deci este foarte valoros pentru colectionari si pentru oamenii de stiinta”.
Sansele de a fi lovit de un meteorit sunt de 1 la 100 de milioane, a explicat el.
„Multi meteoriti nu ajung pana la nivelul pamantului pentru ca se evapora in aer. Iar dintre cei care intra in atmosfera, sase din sapte ajung in apa”, a spus el.
Singurul exemplu cunoscut al unui om care a mai supravietuit dupa ce a fost lovit de meteorit a avut loc in Alabama, SUA, in noiembrie 1954, cand un fragment de meteorit, de marimea unui grapefruit a lovit acoperisul unei case, a ricosat in mobila si a aterizat pe corpul unei femei care dormea.
De mi-ar cadea si mie vreun meteorit din aur pe capacul mansardei, si as iesi precis din criza mea vesnica!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.