Suplinitorii din judetul Brasov isi primesc repartitiile

Suplinitorii din judetul Brasov isi primesc repartitiile

0 111

Candidatii care nu au obtinut un post titular, dar au reusit sa ia peste 5 la examen, vor concura pentru posturile de suplinitori.
Sedintele publice de repartizare organizate pentru suplinitori de catre Inspectoratul Scolar Judetean Brasov se vor desfasura pana pe 29 iulie. La aceste sedinte au dreptul sa participe 900 de candidati care au obtinut note peste 5 la examen, inclusiv cei care au obtinut note peste 7, dar nu au reusit sa prinda un loc titularizabil. „Incepand de maine (ieri, 27 iulie – n.r.), sunt repartizate cele aproximativ 600 de posturi care au mai ramas si dupa repartizarea suplinitorilor cu continuitate. La aceste sedinte vor participa candidatii care au luat peste 5 la examenul de titularizare, inclusiv cei care au obtinut peste 7. Acestia puteau alege o catedra plina, dar fie acestea nu au fost suficiente pentru toti, fie ei nu au dorit acele catedre”, a declarat inspectorul scolar general al ISJ, Dorel Agache.
Titulari pe post vor fi din septembrie 281 de profesori. Restul posturilor, pana la 350 care erau titularizabile, au capatat statut de netitularizabile.
Oferta de posturi este mai mare in mediul rural, acestea fiind si cel mai putin dorite, insa, cuprinde aproape toate specializarile, potrivit inspectorului.
„In cazul in care nu vor fi ocupate toate posturile pana in 29 iulie, va mai exista un concurs-interviu in data de 28 august. Daca nici atunci nu vor fi ocupate, probabil vom apela la profesorii pensionari sau la cei necalificati. Eu, insa, cred ca nu se va ajunge in aceasta situatie”, a incheiat Dorel Agache.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.