SuperVACCIN produs de americani

SuperVACCIN produs de americani

0 168

Potrivit unui studiu recent publicat in revista de specialitate Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), cercetatorii americani au pus la punct o noua metoda de vaccinare, care permite imunizarea imediata a organismului impotriva unei game variate de boli.
Potrivit autorilor studiului Aceasta noua metoda de vaccinare ar putea fi folosita pentru a obtine o protectie instantanee a organismului uman impotriva diverselor maladii provocate de virusuri, bacterii, toxine sau chiar impotriva celulelor canceroase. Cercetatorii au injectat soarecilor niste substante chimice concepute pentru a declansa o reactie imunitara generalizata. Ei au pus la punct, totodata, si alte molecule care au capacitatea de a recunoaste celule specifice. Odatã injectate, aceste molecule se combina cu anticorpii gazdei, pentru a forma alti anticorpi, care au capacitatea de a ataca tintele programate.
„Avantajul acestei metode este ca ofera posibilitatea de a avea niste anticorpi conceputi si pregatiti sa actioneze chiar in momentul injectarii vaccinului sau al administrarii unei pastile-vaccin pe cale orala”, a declarat Carlos Barbas, autorul studiului, cercetator la Scripps Research Institute, unul dintre cele mai mari centre private de cercetari biomedicale din lume. “Acest mecanism functioneaza indiferent de tinta: o celula canceroasa, virusul gripei sau bacilul antrax, pe care soldatii sau populatia civilã ar putea sa-l contracteze in timpul unor atacuri bioteroriste”, a precizat Carlos Barbas.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.