Superstitii in Saptamana Luminata

Superstitii in Saptamana Luminata

0 107

„Vai voua, carturarilor si fariseilor fatarnici! Ca dati zeciuiala din izma, din marar si din chimen, dar ati lasat partile mai grele ale Legii: judecata, mila si credinta; pe acestea trebuia sa le faceti si pe acelea sa nu le lasati. Calauze oarbe care strecurati tantarul si inghititi camila!”(Matei 23 ; 23-24)
De multe ori femeile credincioase se invata una pe alta (in mod gresit), in loc sa se duca la preot sa-l intrebe, dupa cuvantul Mantuitorului: „Duceti-va si aratati-va preotilor” (Luca 17;14) si astfel ia nastere falsa traditie, din multa parere personala, care de fapt este de inspiratie satanica.
Falsele invataturi apar sub forma de intrebari sau enunturi care sunt expuse de invataturile adevarate. De asemenea exista diferitte intrebari referitoare la credinta false alaturi de care se afla raspunsul cuprinzand invatatura adevarata!
Prin Invierea Domnului nostru Iisus Hristos din morti, exista credinta superstitioasa in popor ca raiul se deschide tuturor sufletelor retinute in prinsoarea iadului incepand de la Adam si pana la venirea Mantuitorului, si ramane deschis in aceasta saptamana.
Ca dovada ca in acest interval Raiul este deschis, dupa credinta poporului si datina cea veche, in ziua de Inviere se scoate usa din mijloc a altarului si se pune deoparte, unde sta apoi toata Saptamana Pastilor sau Saptamana Luminata.
Cine moare in acest interval – si mai ales in ziua de Pasti sau in saptamana cea dintai dupa Pasti, numita pretutindeni Saptamana Luminata – merge de-a dreptul in rai pentru ca lumina raiului straluceste fiecaruia care moare in aceasta saptamana si pentru ca in timpul acesta usile raiului sunt deschise, iar cele ale iadului inchise.
Cel care moare este primit in rai, indiferent de pacatele care le-a facut, caci toate i se iarta.
Si cel care se naste in aceasta zi, si mai cu seama cand trage clopotul intaia oara la biserica, este un om norocos pentru toata viata.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.