Superstitii in Festivalul de la Bran

Superstitii in Festivalul de la Bran

0 176

Branul va gazdui in perioada 12-21 august proiectul “A look into the superstitions”, un schimb intercultural, finantat de Programul European “Tineret in Acþiune” pentru tinerii europeni. Organizatori vor fi Asociatia studenteasca VIP Romania (Voluntari pentru Idei si Proiecte). La eveniment se vor reuni tineri cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani din cinci tari europene: Italia, Spania, Franta, Bulgaria si Romania.
„Superstitiile reprezinta o creatie imprevizibila a culturii populare si isi pun inca amprenta asupra vietii noastre cotidiene. In cadrul acestui proiect vrem sa impletim stiinta cu arta, jucandu-ne cu imaginatia si entuziasmul tinerilor participanti.”, a declarat referitor la eveniment Corina Nicolae, Project Manager, VIP Romania.
Principalul are ca scop principal dezvoltarea comunicarii, intelegerea si toleranta dintre participanti utilizand metode de arta vizuala creativa (fotografie si scurt-metraje) pentru a infatisa superstitiile. Proiectul se bazeaza pe un proces de invatare interculturala, stimuland astfel participarea activa, creativitatea si initiativa. Participantii vor efectua timp de 10 zile diferite activitati in aer liber, jocuri de rol sau mese rotunde, in cadrul carora vor dobandi cunostinte noi despre cultura populara si mitologia fiecarei tari. Mai mult, prin organizarea atelierelor de fotografie si film, participantii vor putea explora superstitiile fiecarei tari folosindu-si imaginatia si creativitatea.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.