Super schi in Carpati

Super schi in Carpati

0 57

Zilele trecute Senatul a aprobat Hotararea de Guvern nr. 3/2008 care completeaza Legea 526/2003, privind Programul Na?ional de Dezvoltare a Turismului, „Schi ?n Romania”, program in care este inclus si judetul Brasov cu investitii in zona Bran-Moieciu, Fundata, Poiana Brasov, Predeal-Rasnov si Tarlungeni-Vama Buzaului. Actul modifica programul lansat in 2003, „Super-Schi in Carpati”.
Senatorul PSD, Otilian Neagoe, a anuntat ca in modificarile operate a reusit sa introduca si zonele Zarnesti si Poiana Marului-Victoria. „Vestea buna este ca jude?ul Brasov este prins ?n acest program cu sase zone: Bran – Moieciu – Fundata, Poiana Brasov, Predeal – Rasnov si Tarlungeni – Vama Buzaului. Iar eu am facut un amendament prin care am introdus ?n programul na?ional si zona Zarnesti si Poiana Marului – Victoria. Trebuie inceput cu zona Zarnesti, unde infrastructura este ca in Evul Mediu, iar acest program poate asigura fonduri. Este nevoie de modernizarea drumurilor judetene, de realizarea ocolitoarei si de autostrada”.
De asemenea, senatorul a mai mentionat si necesitatea infiintarii unei scoli de turism, care sa aiba filiale in toate regiunile turistice si cursuri specifice fiecarui tip de turism: balnear, montan, cultural, ecumenic etc.

Laura Moise

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.