Sunteti de acord cu PCM?

Sunteti de acord cu PCM?

0 160

PCM Covasna propune amplasarea steagului secuiesc in Parlament. Nu va ganditi la parlamentul (inexistent) al Tinutului Secuiesc, nu va ganditi la parlamentul vreunui trib african sau parlamentul vreunei exotice insule din Pacific, este vorba de Parlamentul Romaniei, aflat in Bucuresti, capitala acestei tari.
Probabil mi se va reprosa din nou, de catre unii sau altii, tenta de sovinism, fiind, poate, intrebat: ce daca mai falfaie inca o carpa pe langa celelalte, adica drapelul de stat, cel al NATO si cel al UE?
Uite ca e! Pentru ca la Parlament este inaltat drapelul de stat, nu oricare zdreanta, si drapelele unor organizatii internationale carora le apartinem.
Dar iata ca presedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, intentioneaza ca in cursul saptamanii viitoare sa discute cu parlamentarii UDMR pentru a sprijini ideea amplasarii steagului secuiesc in Parlament si in toate institutiile unde secuimea este reprezentata.
Kulcsar Terza Jozsef a declarat, ieri, ca va initia discutii cu parlamentarii UDMR pentru ca steagul secuiesc sa fie arborat in Parlament, alaturi de cel al UE sau al Romaniei, transmite si corespondentul NewsIn.

„Acolo unde secuii sunt reprezentati, in Parlament si peste tot unde avem reprezentanti, sa fie steagul secuiesc. Asa ma gandesc, ca daca suntem respectati, atunci din respect sa puna acest steag. Nu incalcam nicio lege, ar fi un prim pas spre o discutie cinstita despre autonomie cu Guvernul”, a declarat presedintele PCM Covasna.
Da, nu se incalca nici o lege, numai Constitutia. Sau aia nu trebuie respectata, unde scrie ca Romania este un stat unitar si indivizibil, lucruri din care se poate deduce ca are un singur drapel de stat.
Iar la pretentiile acestui reprezentant al PCM sau ai celor UDMR, eu sunt obligat sa nu mai respect intreaga etnie maghiara, si asta pentru ca ii inghite pe acesti netzesalati sa ii conduca ilogic si impotriva firii.

Amintesc ca asa-zisul steag secuiesc contureaza luna si soarele, aurii, pe un fond albastru deschis si se gaseste amplasat in sala de sedinte a Consiliului Local Sf.Gheorghe si pe fatada Primariei, precum si la alte primarii din judetul Covasna.

Prefectul Codrin Munteanu a solicitat recent indepartarea acestui steag de pe fatada Primariei, pentru ca se incalca legea. El a zis, el a auzit! Oare nu are niciun mijloc legal de a intoarce totul in legalitate sau este prea bleg si nu-si merita leafa si functia?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.