SUNTEM CETATENI, NU DETINATORI DE PASAPOARTE!

SUNTEM CETATENI, NU DETINATORI DE PASAPOARTE!

0 110
 
Se întâmplă ceva în Basarabia.
Am ieÈ™it de trei ori din casă ca să votez… Coada de la secÈ›ia de votare de la liceul „Gaudeamus” de pe str. Petru Zadnipru din sectorul Ciocana era însă interminabilă… AceeaÈ™i situaÈ›ie a fost toată ziua în toate cele 4 secÈ›ii de vot din ChiÈ™inău. Pe o vreme ca asta, totuÈ™i, basarabenii s-au mobilizat masiv. Sper ca BucureÈ™tiul să ia în serios acest semnal.
 
E clar, se întâmplă ceva în Basarabia! (…)
„Și se întâmplă demult ”, adăugau prietenii mei de pe Facebook. Basarabia se miÈ™că È™i nu mai poate fi ignorată!
Românilor basarabeni le pasă de ce se întâmplă peste Prut.
Cei care au stat astăzi la cozile masive din capitala R. Moldova ca să-È™i exprime opÈ›iunea de vot – fără să reuÅŸească să voteze cu toÅ£ii – au dat un verdict politic care nu poate fi neglijat: fieful românismului este la ChiÈ™inău. Acum mingea este în terenul celor de la BucureÈ™ti. Pasul a fost făcut. Rămâne să ni se răspundă.
 
TVR „ocupat” la ChiÈ™inău cu filme ruseÈ™ti.
Și ar face bine să răspundă inclusiv față de retransmiterea corectă ÅŸi completă a TVR-ului la ChiÈ™inău. La ora 21.00, când toată suflarea românească era interesată de rezultatele Exit-poll-ului, 2 PLUS, postul care retransmite TVR-ul la ChiÈ™inău, difuza filme în limba rusă!
Nimic despre alegeri, deși TVR 1 transmitea live declarațiile de la București. Sfidător!
AÈ™adar, TVR rămâne pe mai departe MARELE ABSENT la ChiÈ™inău… Chiar È™i aÈ™a, fără TVR, oamenii s-au mobilizat È™i au votat. S-au interesat, au căutat È™i s-au informat, dar, repet, numai nu de la TVR.
Postul public românesc de televiziune este ignorat cu insistență aici. Și nu e pură întâmplare… Sper ca cei care vor reprezenta basarabenii în Parlamentul de la BucureÈ™ti să rezolve cât mai curând posibil această anomalie.
 
Basarabenii reintră în viaÅ£a politică a României!
Până una alta, conchid că basarabenii care au cetățenie română sunt primii care s-au trezit din „somnul de moarte”. Au răspuns ca niciodată mesajului de chemare la vot, popularizat foarte bine prin intermediul mass-media de la ChiÅŸinău (televiziuni, presă scrisă, internet, bloguri etc.). Din păcate nu ÅŸtim câÅ£i ar fi votat, pentru că secÅ£iile de vot s-au închis cu cetăţeni români care nu reuÅŸiseră să intre…
Atmosfera, însă, de la ChiÅŸinău ne dă speranÅ£e. Basarabenii au demonstrat astăzi că sunt cetăţeni, nu doar posesori de paÅŸapoarte!
 
Stela Popa
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.