Sunt tari care fac fata recesiunii ?

Sunt tari care fac fata recesiunii ?

0 100

Australia este tara care a fost cel mai putin afectata de recesiunea economica, indica un sondaj realizat in randul a peste 7.500 de oameni de afaceri din 24 de tari si citat de HeraldSun. Pe locul doi se afla China, in timp ce India si Singapore se plaseaza la egalitate pe locul trei.
Realizatorii sondajului, care a fost realizat in luna aprilie, au intentionat sa determine impactul crizei economice asupra afacerilor la nivel mondial. Oamenii de afaceri din 24 de tari au fost rugati sa spuna care cred ca sunt tarile care rezista cel mai bine perioadei de recesiune.
Servcorp, compania care a realizat sondajul, a afirmat ca oamenii de afaceri australieni par „relativ neafectati” de criza. „Peste 71% dintre antrepenorii din Australia considera ca noi suntem tara norocoasa si e interesant sa vezi ca restul lumii e de acord cu aceasta asertiune”, a declarat directorul executiv al Servcorp, Taine Moufarrige.
In ceea ce privesc ingrijorarile lor, oamenii de afaceri australieni sustin ca se tem de: moralul scazut al media (36,1%), felul in care guvernul de la Canberra a raspuns crizei (25,3%), moralul scazut al comunitatii de afaceri interne (25,3%) sau ca economia mondiala ii impedica pe australieni sa se redreseze rapid (24,1%).

Iata clasamentul tarilor care fac fata cel mai bine recesiunii:
1. Australia
2. China
3. India, Singapore (la egalitate)
5. Hong Kong
6. Canada
7. Japonia, Qatar (la egalitate)
9. Noua Zeelanda
10. Malaesia, Suedia, Vietnam (la egalitate)
13. Olanda, SUA (la egalitate)
15. Indonesia
16. America de Sud (in totalitate)
17. Franta
18. Belgia, Marea Britanie, Coreea de Sud, Africa de Sud (la egalitate)
22. Austria, Taiwan (la egalitate)
24. Republica Cehia, Germania, Irlanda, Liban, Rusia, Emiratele Arabe Unite (la egalitate)
30. Maroc, Filipine, Scotia, Sri Lanka, Siria, Thailanda

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.