Sunt șanse ca noul coronavirus să ajungă rapid și în România!

Sunt șanse ca noul coronavirus să ajungă rapid și în România!

0 139

Noul coronavirus a apărut recent într-o zonă din China și s-a răspândit rapid în Asia de sud est dar se spune că deja a traversat și oceanul, primele cazuri fiind semnalate și în SUA! Autoritățile chineze au anunțat miercuri că nouă persoane au decedat până acum din cauza noului tip de coronavirus, iar 440 de persoane au fost infectate. Ministrul Sănătății din România, Victor Costache, le-a solicitat specialiștilor în sănătate publică un Plan de acțiune, suplimentar, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor prin gripă, precum și pregăirea unui set de măsuri pentru intervenția sistemului de sănătate publică în cazul apariției îmbolnăvirilor cauzate de noul coronavirus.Președintele Societății Române de Microbiologie, dr. Alexandru Rafila, spune că în prezent posibilitatea ca noul coronavirus să ajungă în Europa este moderat. Autoritățile intentionează din România să cumpere camere cu termoviziune, ce identifică persoanele care au febră, si să le monteze în aeroporturi.

În prezent posibilitatea transmiterii la nivel european este cu rist moderat pe apariția unui caz.Sigur, în funcție de capacitatea noastră, dar și de șansa de a identifica o persoană infectată, atunci poți să fii tratat, izolat și nu se duce infecția mai departe. Dacă totuși persoana vine în perioada de incubație trebuie să existe capacitate de diagnostic și bineînțeles pentru tratament Primele simptome sunt cele ale unei infecții respiratorii, asemănătoare cu gripa, ascensiune febrilă, un sindrom respirator, dificultate la respirație și tuse. Boala a înregistrat până acum cazuri medii și ușoare, dar alerta este legată și de posibilitatea ca în cursul evoluției și transmiterii interumane, gravitatea bolii să crească”, a spus medicul, pentru Fanatik.

Totodată, Alexandru Rafila a explicat și cum pot cetățenii să se ferească de acest virus : „Simptomele pe care trebuie să le aibă un pacient sunt strict legate e contextul epidemologic.Trebuie să fie o persoană care a venit din China sau a avut contact în timp ce se afla acolo cu o persoană care prezenta o infecție respiratorie. În momentul de față virusul nu s-a globalizat încât să putem să discutăm infectarea oricărei persoane”.

Important : Vaccinul antigripal care a fost distribuit anul acesta nu te ferește și de coronavirus. Nu există în acest moment un vaccin pentru acest virus!

D.D.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.