Sunt necesari 3.000.000 de euro pentru ca siamezii din Brasov sa fie...

Sunt necesari 3.000.000 de euro pentru ca siamezii din Brasov sa fie separati

0 88

Stirile privind siamezii nascuti minora din Budila sunt contradictorii. Pana acum s-a spus ca starea lor este din ce in ce mai grava. Acum se spune ca starea lor s-a ameliorat putin. Momentan sunt alimentati prin perfuzii, cu lapte de la alta mama, si, potrivit medicilor, in curand, cel putin unul dintre bebelusi va putea fi hranit cu biberonul. Desi sansele de supravietuire nu sunt prea mari, acestea exista totusi. In plus, ei au doar calota craniana comuna, avand creiere diferite, ceea ce ar face posibila separarea lor. Pentru a-i desparti pe copii este insa nevoie de o interventie chirurgicala in SUA, interventie ce ar costa 3.000.000 de euro. Este putin probabil ca acesti bani sa poata fi disponibilizati rapid, astfel incat se pare ca vom asista la o drama, cu atat mai mare cu cat dezvoltarea celor doi este diferita. Unul din bebelusi se simte mai bine, celalalt ar putea sa cedeze. Ar fi cumplit ca unul sa moara si altul sa continue sa traiasca.

Chiar daca ambii vor reusi sa supravietuiasca situatia este deosebita. Ei vor fi externati si vor trebui sa mearga acasa impreuna cu mama lor, doi copii intr-unul, o mama de 16 ani si un tata – unchi infractor, acuzat de raporturi sexuale cu o minora.
Aici s-a ajuns din inconstienta. Daca cei doi “parinti” ar fi avut un dram de minte nimic nu s-ar fi intamplat. Daca tanara, care a declarat ca initial a fost violata, iar apoi a intretinut de buna voie raporturi sexuale, ar fi spus despre sarcina in timp util, aceasta ar fi fost intrerupta fie pentru ca mama era minora, fie pentru ca evolutia fatului nu permitea continuarea sarcinii.
Cei doi s-au purtat ca niste animale, tanara si-a ascuns sarcina (ori poate mama ei, contrar declaratiilor, a observat si a ignorat situatia) iar acum doua fiinte umane se zbat sa supravietuiasca.
Malformatia celor doi copii se datoareaza, spun specialistii, atat relatiilor consangvine intre cei doi veri cat si imaturitatii mamei, care nu avea organismul pregatit pentru sarcina.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.