De ce nu mă alege lumea? „Sunt a dracului și afurisită!”

De ce nu mă alege lumea? „Sunt a dracului și afurisită!”

0 176

Aşa se caracterizează în glumă secretara Primăriei Augustin, care a prelua şi funcţiile viceprimarului şi primarului, după ce unul a demisionat iar celălalt a fost declarat incompatibili

Aşa se caracterizează în glumă secretara Primăriei Augustin, care a prelua şi funcţiile viceprimarului şi primarului, după ce unul a demisionat iar celălalt a fost declarat incompatibili. Colac peste pupază, femeia în vârstă de de ani a fost desemnată și președinte de secție de votare la referendum. A renunţat la funcţie, ca să nu intre în incompatibilitate, dar conduce cu o mână de fier Primăria Augustin.
Este ora prânzului, iar in comuna se fac ultimele pregătiri pentru referendumul din acest weekend. Cea care da indicații este primarița 3 in 1.
Cu peste 20 de ani de experiență în administrația publică locală, Valentina Taus a fost desemnată şi președinte de secție de votare la referendumul din weekend.

„Am crezut ca pot sa fac tot odata. Dupa care mi-am dat seama ca nu prea merge, eu imi predau, eu imi preiau. Cu toate ca m-as fi descurcat. Eu fac pariu ca m-as fi descurcat si la partea asta”, spune Valentina Taus, secretara Primăriei Augustin.

Ca să nu intre în conflict de interese, şi-a cerut totuşi suspendarea. Continuă să facă însă pe primarul după ce edilul comunei Augustin a fost declarat incompatibil. A cumulat apoi şi funcţia de viceprimarul după ce acesta a rămas fără sprijin politic din partea partidului și a demisionat.

Acum primaria funcționeaza datorita Valentinei Taus. Toata responsabilitatea a căzut pe umerii ei. Situația de la Augustin a ajuns și in instanță, unde judecatorii vor decide soarta localitații. Până atunci, Valentina Taus rămâne în fruntea primariei.

Întrebată dacă se vede primar în Augustin, Valentina Taus răspunde râzând: „Nu. Nu mă alege lumea, în primul rând pentru că oamenii spun că sunt a dracului și afurisită”.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.