Summitul NATO de la Bucuresti

Summitul NATO de la Bucuresti

0 68

Pe mai toate posturile tv – probabil si la OTV, postul manelistilor sau cel etno – se prezinta, cu reveniri peste reveniri, ca la spoturile publicitare, cum se pregatesc trupele ce vor veghea la buna desfasurare a summitului NATO ce se va desfasura intre 2 – 4 aprilie la Bucuresti.

Pe sticla apar trupeti de la MIRA, SPP, SRI, pirotehnisti si nu mai stiu cine, bagati la toale specifice si agitandu-se cum le este meseria.

Corespondentii posturilor tv respective, aflati pe la diferite fetze ale locului, dau drumul unor cascade de apa de ploaie, concluzionand buna pregatire si faptul ca mai mult nu pot spune, ca-i secret.

Si ce daca se pregatesc toti tipii aceia? Asta le este meseria.

Si profesorul isi pregateste ora pe care urmeaza sa o tina, si strungarul isi pregateste sculele, si instrumentistul isi “incalzeste” instrumentul inainte de concert, si asa mai departe.

Oare nu exista in biata Romanie si alte probleme, mult mai importante? Sau acestea sunt tabu?

Ce-mi pasa mie, sau bunicului care isi plimba nepotul prin locuri tot mai vaduvite de verdeata, sau gospodinei care nu mai stie cum sa imparta bugetul familiei, sau tinerilor care nu stiu unde vor locui daca se casatoresc, sau atator si atator necajiti ai tarii, ca unii dintre acesti “speciali” vor sta cocotati pe diferite blocuri si altii vor pandi pe dupa colt?

Mai frunzaresc si eu uneori gazete si reviste occidentale, dar nu am gasit in niciuna tam-tamul de la noi, prilejuit de un asemenea eveniment, ci doar esenta celor discutate si puse la cale.

Nu poate fi nicicum negata importanta acestui summit de la Bucuresti. Dar sunt curios ce se va spune si scrie in timpul desfasurarii lui despre ce se discuta acolo, ce concluzii se trag si ce ne poate astepta in viitor ca urmare a acestei intalniri la nivel inalt.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.