Summitul NATO – au inceput pregatirile la Bucuresti

Summitul NATO – au inceput pregatirile la Bucuresti

0 71


Autoritatile romane au inceput pregatirile pentru summitul NATO care se va desfasura la Bucuresti in aceasta primavara, avand si experienta celui al Francofoniei, tinut tot la Bucuresti.


Tinand cont de importanta acestui summit, precum si de personalitatile ce si-au anuntat prezenta, se prevad masuri de siguranta exceptionale.


Astfel a fost stabilita zona rosie, aceea care cuprinde locatiile de cazare ale delegatilor precum si caile de acces spre palatul Parlamentului, zona in care circulatia va fi restrictionata.


Se prevede un strict control al convorbirilor prin telefoane mobile, mi ales a celor care nu poseda abonamente, ci vorbesc doar pe cartele preplatite.


Se doreste ca aeroportul „Aurel Vlaicu”- Baneasa sa fie rezervat doar traficului ce are legatura cu desfasurarea summitului.


Si asistenta sanitara este pregatita la cel mai inalt nivel pentru interventii de urgenta, atat din punct de vedere al securitatii, cat si cel al aparaturii si cadrelor. La spitatlul „Matei Bals”, de pilda, incaperile destinate eventualilor pacienti participanti la summit vor putea fi accesate doar pe baza de cartela electronica si numai de un numar de cinci medici special numiti in acest scop.


Ca un moment deosebit poate fi socotita invitarea presedintelui Rusiei, Vladimir Putin, la acest summit, dorindu-se, probabil, o detensionare si o lamurire a relatiilor NATO – Rusia, caci, se pare, Ursul Slav incearca sa se trezeasca din somnul postgorbaciovean.


Inca nu se pot prognoza rezultatele summitului prin organizarea sa la Bucuresti relativ la pozitia Romaniei in cadrul NATO si chiar pe plan international, dar sa sperm ca vor fi pozitive, marile puteri nevenind in capitala noastra doar „sa manance si sa bea, apoi sa ne spuna : pa !”


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.