Summit-ul de Tineret „Generatia Unificata” s-a tinut la Brasov

Summit-ul de Tineret „Generatia Unificata” s-a tinut la Brasov

0 340

Cateva zeci de persoane cu si fara dizabilitati intelectuale au luat parte la Brasov la Summit-ul de Tineret "Generatia Unificata”. Participantii au invatat cum sa realizeze si sa implementeze proiecte sociale in cadrul comunitatilor din care provin

Cateva zeci de persoane cu si fara dizabilitati intelectuale au luat parte la Brasov la Summit-ul de Tineret „Generatia Unificata”. Participantii au invatat cum sa realizeze si sa implementeze proiecte sociale in cadrul comunitatilor din care provin. Evenimentul urmareste includerea persoanelor cu sindrom Down in societate si dezvoltarea abilitatilor lor motorii – esentiale pentru o viata independenta.
Consultanti din mediul de business si publicitate i-au ajutat pe tineri sa isi structureze ideile de proiect, pe care mai apoi sa le implementeze in comunitate, in cadrul proiectelor sociale.
Tinerii au venit din Cluj-Napoca, Craiova, Bucuresti, Iasi, Targoviste, Bacau si Petrosani.
Doi tineri din Arad si Cluj au inceput deja sa implementeze un proiect de incluziune sociala si le-au special olympics1impartasit participantilor din experienta lor. Proiectul „Impreuna pentru o Generatie Unificata”, a fost prezentat la Summit-ul GenUin Social Impact, de la Los Angeles, cu ocazia Jocurilor Mondiale Special Olympics.
Proiectul a primit si finantare pentru crearea in orasele lor natale a unui model de actiuni replicabil in scoli si in comunitatile locale, menit sa includa persoanele cu dizabilitati intelectuale.
Elevi, profesori si tineri cu dizabilitati intelectuale s-au unit toti pentru a aduce un plus comunitatii in care traiesc.
Summit-ul de Tineret „Generatia Unificata” a fost organizat de Fundatia Special Olympics din Romania, in cadrul proiectului „Dezvoltarea de abilitati motorii la persoane cu Sindrom Down – etapa esentiala spre o viata independenta”, proiect finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.