Sulfina Barbu ii avertizeaza pe edilii brasoveni

Sulfina Barbu ii avertizeaza pe edilii brasoveni

0 104

Prezenta la Brasov, si insotita de ministrul Integrarii Anca Boagiu, intr-o intalnire cu primarii din Brasov, ministrul Mediului Sulfina Barbu le-a amintit acestora ca in acest an trebuie finalizate studiile topografice, planurile urbanistice reactualizate, precum si analiza institutionala, pentru a putea fi accesate fonduri europene in domeniul mediului.


„Ne intereseaza dezvoltarea infrastructurii, alimentarea cu apa, reteaua de canalizare si statiile de epurare. Fac un apel foarte serios la toti primarii din aceasta regiune de dezvoltare. Sansa de dezvoltare prin turism, prin turismul ecologic, este foarte mare, dar asta inseamna respectarea standardelor de mediu, retea de apa, canalizare, gestionarea deseurilor, pentru ca altfel nu se poate dezvolta un turism european” a spus Sulfina Barbu.


Ministrul a precizat ca fondurile care se vor acorda in perioada 2007-2013 nu vor mai viza proiecte mici, de aceea localitatile mai mici vor trebui sa se uneasca in agentii de dezvoltare durabila pentru a putea primi fonduri.


Ea a aratat ca intr-un an au intrat de la Brasov in finantare cateva proiecte privind gestionarea deseurilor. Este vorba de proiectele pentru Predeal, Prejmer si Rupea, care corespund standardelor europene. De asemenea, pe fondul de mediu, municipiul Brasov a transmis proiectul pentru harta de zgomot pentru care se va semna finantarea saptamana viitoare. Primarii trebuie sa faca foarte urgent asociatiile de colaborare intercomunala, sa-si reactualizeze urgent planurile urbanistice si sa aiba toate studiile topografice si geotehnice. Altfel, niciun proiect trimis de primarii care nu au aceste studii nu va intra in finantare.


?


Simbata, Sulfina Barbu si Anca Boagiu participa la o intilnire a femeilor PD din Brasov, care are ca scop informarea femeilor cu privire la pericolele generate de cancerul la san.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.