Sulfina Barbu a gasit carcotasi in PD-L!

Sulfina Barbu a gasit carcotasi in PD-L!

0 111

Tot mai multi politicieni, indiferent de partid, au inceput sa se teama. Nu le-a fost niciodata teama de Justitie, PNA sau DNA. Pana la urma s-au vindecat si de teama data de media pe care a pus saua controlului (economic). Vedeti la Brasov altceva in afara de mici injuraturi, maraieli de javre langa “macelaria” bugetului? Nu! Acum este vorba de o teama ce nu tine de mobilizarea opozitiei ci de spaima ce le-o da impotenta dovedida in gestiunea politica si de viitorul fara de ciolan.
In partidul cotrocenistului Basescu, cica de guvernamant, au inceput sa pluteasca norii vrajbei. Dupa cearta pentru conducerea partidului, amanata la toamna, a aparut teama pentru viitor, evident dupa ce vor fi culese roadele” Masurilor basesciene. Tot mai multi lideri portocalii isi ascund cu greu ingrijorarea starea de tensiune producand conflicte pe banda.

Sulfina se da, barbata
Presedintele Organizatiei de Femei a PDL, Sulfina Barbu a cerut vineri colegilor de partid mai cartitori la adresa performantelor guvernamentale „sa dea dovada de maturitate” si sa se „puna punct declaratiilor de sezatoare, de pe margine”.
Ea i-a indemnat pe democrat-liberali sa dea dovada de unitate in jurul Executivului si sa sprijine masurile de austeritate.
„Toti colegii mei ar trebui sa isi aduca aminte ca unitatea si respectarea deciziilor stabilite in partid au ajutat PDL sa iasa din toate situatiile dificile. Toti membrii PDL trebuie sa dea dovada de maturitate si sa faca diferenta intre promovarea opiniei sau imaginii personale si punctul de la care incep sa afecteze partidul. Trebuie sa punem punct declaratiilor de sezatoare, de pe margine, si este nevoie sa sustinem aceste masuri pentru ca sunt corecte si necesare. Iar Guvernul trebuie sprijinit sa actioneze in continuare cu hotarare”, a sustinut Sulfina Barbu.
Ea a amintit ca toate statele UE se confrunta cu o situatie economica extrem de dificila si peste tot se iau masuri de reducere a cheltuielilor din sectorul public.

Oltean la gatul celor doi Preda
In PDL exista oameni care au intrat pe „usa din dos” a partidului, au ajuns la demnitati publice si apoi vor sa para „mai catolici decat Papa”, facand rau formatiunii prin iesirile lor publice pe bloguri sau in conferinte de presa, a afirmat vineri vicepresedintele Ioan Olteanm intr-un atac indreptat impotriva ultimelor critici lansate de Cristian si Cezar Preda la adresa conducerii partidului si activitatii guvernului Boc.
„Nu exista padure fara uscaturi. Avem si noi oameni care nu cunosc legile minimei democratii. Partidul se conduce prin structuri politice, singurele in masura sa decida un comportament sau altul. Cine nu se inscrie in aceste reguli minimale de democratie politica trebuie sa plece. Nu poti numai sa ai pretentii. Am sa spun ceva ce nu o sa placa multora. Avem si in partid oameni care au intrat pe usa din dos pe diverse demnitati publice, se folosesc din plin de ele si pe urma vor sa para mai catolici decat Papa, vor sa para altceva decat este partidul. Nu se poate. Nu poti sa fii numai beneficiarul unor favoruri, nu si depozitarul unor obligatii”, a declarat Oltean.
Liderul PDL le-a sugerat celor in cauza sa participe la structurile politice ale partidului si acolo sa isi exprime pozitia nu pe bloguri sau media.
„Acolo se vorbeste. Fac rau partidului aceste pozitii. Partidul nu-si poate permite decat o actiune unitara.
Oltean a evitatv sa nominalizeze. „Ma refer la toti cei care se abat de la politica partidului, fie ca ii cheama X sau Y” a subliniat vicele PDL. El a sugerat ca sfaturile sale se indreapta in special spre vicepresedintele Cezar Preda, autorul recent al unor consideratii dure cu privire la activitatea Executivului Boc.
Vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat, joi, ca Guvernul ar fi trebuit in primul rand sa reduca cheltuielile administratiilor centrale si locale, de la cea mai mica primarie pana la cel mai mare minister, si abia dupa aceea, in cazul unui esec, sa diminueze veniturile populatiei.

La Iasi, Oajdea risca excluderea din partid
Atitudinea parlamentarului iesean, Daniel Oajdea, care a organizat saptamana trecuta o dezbatere publica impotriva masurilor propuse de Guvernul Boc, va fi discutata in forumul de conducere a partidului. Deputatul PDL a organizat joi in fata Palatului Culturii din Iasi, o dezbatere publica in care a spus „un NU hotarat reducerii pensiilor si salariilor”. “Nu cred ca actul meu poate fi vazut ca o razvratire impotriva masurilor prevazute de actualul Guvern si de partidul din care fac parte. Este cunoscut faptul ca eu sunt impotriva masurii reducerii pensiilor sub 10 milioane de lei vechi, pe care o consider gresita si Guvernul trebuie sa revina asupra acestei masuri, pentru ca sub aceasta suma se intra in nivelul minim de subsistenta”, a declarat Daniel Oajdea.
„Cred ca inainte de toate aceste reduceri, ar trebuie sa se aiba in vedere scaderea tuturor acelor salarii ale celor privilegiati de sistem. Cred ca masura pe care eu o sustin este una corecta si va fi adoptata in final si de catre guvern”, a explicat democrat-liberalul.
Reactia partidului nu s-a lasat prea mult asteptata. „Astazi s-a votat in unanimitate, cu exceptia lui Daniel Oajdea, sustinerea neconditionata a Guvernului. Vom prezenta hotarirea Biroului Politic National (BPN), acesta urmind sa se pronunte si fata de atitudinea de opozitie manifestata de Oajdea”, a declarat Mihaela Popa, sefa interimara a organizatiei, citata de Ziarul de Iasi.
Ea a precizat ca BPN poate doar propune Consiliului National de Coordonare a PDL eventuale sanctiuni impotriva lui Oajdea, printre care si excluderea din partid.
Unitatea PDL pare o poveste. Este vizibil, portocalii au inceput sa se cojeasca?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.