Suicidul face ravagii printre romani

Suicidul face ravagii printre romani

0 215

Anul trecut, peste 2500 de sinucigasi, cei mai multi barbati, si-au incheiat socotelile cu viata. Tentativele de sinucidere sunt, insa, mult mai multe, asa cum confirma si dosarul Madalinei Manole, care ar fi incercat de alte doua ori sa-si ia viata. Depresia a incetat de mult sa fie privita drept un moft trecator si este considerata de specialisti o boala grava. Tinerii sunt cei mai expusi tendintelor suicidare; aproape niciciunul nu accepta ca are probleme si nu se lasa dus de parinti la medic. Peste 350 de psihologi din intreaga lume discuta in Poiana Brasov despre sinucidere si afectiuni psihice.
Problemele sentimentale sau financiare determina tot mai multi romani sa-si incheie socotelile cu viata. Specalistii in psicologie si psihoterapie au reconstituit etapele degradarii psihice, pana la comiterea gestului extrem: dupa o perioada de agonie in care se distanteaza de toti apropiatii, renunta la toate activitatile, consuma in exces bautura si medicamente, se decid in cele din urma sa-si ia viata.
Cei mai vulnerabili in fata problemelor vietii se dovedesc a fi tinerii. Din nefericire, nu recunosc ca au probleme, refuza sa comunice cu cei din jur si chiar cu un specialist. De cele mai multe ori, apropiatii sunt cei care intermediaza intalnirea cu un psiholog.
Conform datelor Institutului National de Statistica in 2009 peste 2.500 de romani s-au sinucis, marea lor majoritate fiind barbati. Suicidul este una din temele pe care peste 300 de specialisti din intreaga lume le dezbat zilele acestea in Poiana Brasov in cadrul celui mai important eveniment anual de psihologie adleriana. Terapeuti si profesori din intreaga lume tin cursuri pentru psihologi, psihoterapeuti, consilieri, educatori, profesori, manageri sau parinti traineri.

Vifor Rota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.