Suedia a respins vaccinurile covid pentru copiii de 5-11 ani, arătând că...

Suedia a respins vaccinurile covid pentru copiii de 5-11 ani, arătând că nu există niciun „beneficiu clar” care să depășească riscurile

0 60

Agenția de Sănătate din Suedia a decis să nu recomande vaccinarea anticovid pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, argumentând că nu există un „beneficiu clar” care să depășească riscurile implicate.
Ținând seama de cunoștințele pe care le avem astăzi, de un risc scăzut de apariție a bolilor grave pentru copii, nu vedem niciun beneficiu clar al vaccinării lor”, a declarat oficialul Agenției de Sănătate, Britta Björkholm, într-o conferință de presă, a raportat Reuters.
Instituția de știri suedeză Svenska Dagbladet a menționat că, pe lângă faptul că „în general copiii suferă rar de forme grave” de covid-19, simptomele „mai ușoare” ale variantei omicron au fost citate drept motiv pentru decizia Agenției Suedeze de Sănătate Publică.
Björkholm a recunoscut, de asemenea, referitor la vaccinul anticovid, că „inclusiv dacă este un vaccin sigur” cu „puține efecte secundare, există întotdeauna un risc minim” pentru astfel de „vaccinuri”.
Ea a adăugat că ar putea reconsidera decizia dacă apar rezultate diferite ale cercetării sau dacă se dezvoltă o nouă variantă covid. Copiii considerați cu risc ridicat au deja acces la vaccinuri anticovid în Suedia.

Sursa: yogaesoteric.net

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.