Sucurile imbuteliate in PET-uri sunt cancerigene

Sucurile imbuteliate in PET-uri sunt cancerigene

0 159

Orice suc, apa plata, apa minerala, am cumpara de la supermarket, chioscul din colt sau de la o terasa/ restaurant, acestea vin toate imbuteliate in PET-uri. Oriunde ne uitam dam peste gramezi imense de sticle de plastic, mai mici sau mai mari, viu colorate sau transparente.
Recipientele din plastic au impanzit totul in jurul nostru.
Studiile recente au aratat ca plasticul, acest material, care apare sub absolut orice forma si este materia prima a multor obiecte din mediul inconjurator artificial, elimina in lichide substante care, in timp, sunt nocive pentru organism, chiar cancerigene.
Cele mai raspandite ambalaje din plastic sunt cele pe baza de polietilentereftalati (PET), din care sunt facute recipientele pentru bauturi, fie ele alcoolice sau racoritoare.
Potrivit unui studiu realizat de cercetatori de la Universitatea Goehe din Frankfurt, lichidele ambalate in acestea pot contine substante care produc dezechilibre hormonale. Si oamenii de Stiinta romani sunt la curent cu aceste concluzii.
“Din PET-uri pot trece in lichide ftalatii, care sunt foarte periculosi pentru sanatatea noastra, in special a copiilor. Ei sunt cancerigeni”, ne-a spus prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.
Recipientele de plastic nu trebuie folosite nici pentru incalzirea alimentelor.
Pentru a va feri organismul trebuie sa consumati lichide ambalate in sticla, sa nu le dati copiilor sa bea din biberoane de plastic si sa nu incalziti mancarea la microunde.
Mai mult, s-a demonstrat ca apa imbuteliata in sticle de plastic se transforma intr-o adevarata otrava, avand o mare concentratie de bacterii nocive, atunci cand este expusa constant razelor solare. Desi incolora si cu aspect cristalin, apa contine microorganisme ce se dezvolta in ritm exponential, potrivit site-ului ecomagazin.ro.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.