Sucurile de portocale de 300 de ori mai toxice decat apa de...

Sucurile de portocale de 300 de ori mai toxice decat apa de la robinet

0 99

Dupa, cum se stie, primele alimente „nocive” care trebuie eliminate din dieta unei persoane care doreste sa inceapa o cura de slabire sunt sucurile carbogazoase. Acestea contin foarte mult zahar care ii determina pe consumatori sa le fie tot timpul sete si, deci, sa consume cat mai multe sucuri din gama respectiva.
Un studiu de ultima ora a dezvaluit faptul ca sucurile carbo-gazoase vandute de Coca-Cola in Marea Britanie contin pesticide cu pana la 300 de ori mai mult decat nivelul acceptat in apa de la robinet sau in cea imbuteliata, dupa cum informeaza Daily Mail.
S-a constatat ca nivelul de pesticide din sucurile de portocale si de lamaie vandute sub marca Fanta, foarte populara printre copii, este foarte mare, mai ales in Marea Britanie.
Echipa cercetatoare a anuntat Guvernul, industria si compania, si i-a rugat sa scoata chimicalele. Echipa a cerut, de asemenea, noi standarde de siguranta in ceea ce priveste bauturile racoritoare.
Industria neaga ca cei mici sunt supusi unui risc si insista ca nivelul gasit de cercetatorii de la Universitatea din Jaen, din sudul Spaniei, nu este daunator.
Cercetatorii au testat 102 doze si sticle de bauturi racoritoare, cumparate din 15 tari, pentru prezenta a 100 de pesticide.
Expertii au declarat ca nivelul de pesticide gasit era sub maximul admis pentru fructe, insa era “foarte ridicat” si pana la 300 de ori mai mare decat cel permis pentru apa de la robinet sau cea imbuteliata.
Coca-Cola din Marea Britanie insista ca aceste produse sunt sigure. Un purtator de cuvant a declarat ca toate aceste bauturi sunt testate si ca intrunesc normele de siguranta in ceea ce priveste produsele alimentare realizate din ingrediente agricole, care includ bauturile pe baza de suc de fructe.
“Nivelul minuscul, in general, detectat sunt in limitele zilnice acceptabile”, a mai spus purtatorul de cuvant.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.