Suc de afine sau apa de la Clever

Suc de afine sau apa de la Clever

0 212

Suc de afine!
Suna bine, dar lipseste cu desavarsire. Din sucul de affine Clever lipseste chiar punctual forte al produsului: afinele. Producatorii au adaugat cateva picaturi din acest suc de fructe si, pentru ca totul sa para veridic, au colorat apa cu aditivi alimentari periculosi.
Siropul de afine Clever este un produs cu o lista compozitionala ciudata. Desi legislatia in vigoare cere ca ingredientele sa fie enumerate in or¬di¬nea descrescatoare a cantitatii, pro¬du¬ca¬torii le-au trecut intr-o ordine alea¬torie. Astfel, sucul de afine care are un procent de minim 0,2% este mentio¬nat inaintea unui amestec de sucuri care au 6,8%.
Pe eticheta lui scrie mare “sirop de afine”, iar culoarea lichidului din sticlã aduce cu ceea ce ar fi trebuit sa fie aceasta bautura. Numai ca afinele au o pondere aproape insigni¬fianta, de doar 0,2%. In aceste conditii, rezulta ca apa si zaharul repre¬zinta aproximativ 90% din produs. Modul de preparare sugerat “o parte sirop si sase parti apa” s-ar putea traduce de fapt prin sapte parti apa. Din cauza compozitiei, in care zaharul este principalul ingredient, siropul de afine este un pericol pentru pancreasul endocrin. Nu numai diabeticii vor avea de suferit de pe urma consumului acestui produs.
Cei doi colo¬ranti utilizati au o serie de efecte adverse. Primii vizati sunt copiii, carora le poate declansa sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare ADHD. Mai mult, E122 poate provoca urticarie si edem si are potential cancerigen. Albastrul brilliant FCF duce la aparitia bronhoconstrictiei, la distrugeri cromozomiale si la rash. Acest amestec de culori a fost utilizat pentru a da impresia consumato¬rului ca sucul este realizat chiar din afine.
Din informatiile de pe eticheta nutritionala rezulta ca produsul analizat are o valoare energeticã mare. De asemenea, analizand sucul conform Regulamentului European 1924/2006, este dezechilibrat din punct de vedere nutritional cu un exces de glucide.
Produsul analizat nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, celor cu afectiuni dermatologice, stomatologice, hepatice, cardiovasculare, celor cu ADHD, suferinzilor de cancer.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.