Subventionarea panourilor solare pentru locuinte

Subventionarea panourilor solare pentru locuinte

0 130

O masura asteptata de ceva vreme de romani pare sa-si afle implinire. La repetatele apeluri ale ecologistilor si la exemplul oferit de catre multe tari din UE preocupate de reducerea poluarii si utilizarea altor combustibili decat cei fosili puterea s-a hotarat sa promoveze actul normativ respectiv. Romanii si-ar putea monta panouri solare si fotovoltaice, pe banii statului. Fondul de mediu este dispus sa plateasca aproape intreaga investitie pentru cei care vor sa monteze pe blocuri sau pe case astfel de panouri.
Pentru o casa de 200 de metri patrati in care locuiesc patru persoane, de exemplu, este nevoie de un panou care costa in jur de 2.500 de euro.
Pentru un bloc de 10 etaje, este nevoie de 50 de astfel de panouri. Dar economia pe care o fac este considerabila. De exemplu, pentru factura la apa calda, doua persoane ar plati sub 20 de lei vara. Iarna ar plati ceva mai mult, dar oricum mult sub costurile la care ajunge incalzirea prin centrala.
Pentru fiecare panou solar cumparat, Fondul de mediu este dispus sa finanteze 90% din pretul de achizitie. Indiferent daca clientul este persoana fizica sau asociatie de locatari, pentru ca panourile solare pot fi puse si pe blocuri.
Din pacate acest lucru se va intampla, cel mai probabil, la sfarsitul anului curent.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.