Subventiile pentru achizitionarea de calculatoare se acorda in continuare

Subventiile pentru achizitionarea de calculatoare se acorda in continuare

0 68


Programul „EURO 200”, prin care se acorda un ajutor financiar pentru achizitionarea unui calculator nou, va continua si in 2008, a anuntat primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu


Executivul a aprobat, in sedinta de miercuri, o Hotarare prin care se modifica normele metodologice pentru aplicarea Legii care reglementeaza „EURO 200”, astfel incat sa se poata demara programul pentru anul scolar 2008.
„Cei 200 de euro se acorda, ca si pana acum, familiilor care au studenti sau elevi inscrisi la institutii de invatamant acreditate”, a declarat premierul Tariceanu. Vor beneficia de acest ajutor financiar familiile care au un venit pe membru de familie mai mic de 150 de lei.


„Cererile pentru acest sprijin trebuie depuse pana la data de 31 martie, urmand ca, ulterior, pana la 1 mai Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului sa afiseze lista persoanelor eligibile”, a precizat seful Executivului.
Noul act normativ actualizeaza si configuratia minima care ar trebui aplicata calculatorului cumparat, conform noilor evolutii tehnice in domeniu. Astfel, se recomanda o configurare de 2 GHz, 1GB RAM si 160 GB hard disk. Familiile finanteaza din resurse proprii achizitionarea unor calculatoare mai performante.
De asemenea, Hotararea prevede schimbarea culorii bonurilor valorice care vor fi acordate familiilor in anul 2008, pentru a elimina posibilitatea refolosirii bonurilor anulate din 2007. Bonurile valorice vor fi eliberate la finalul lunii mai, iar beneficiarii trebuie sa achizitioneze computerul de la un operator economic autorizat in cel mult 30 de zile de la primirea bonurilor.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.