Subventii pentru cumpararea locuintelor

Subventii pentru cumpararea locuintelor

0 103

Guvernul a aprobat actualizarea venitului mediu net lunar pe membru de familie, luat in calcul la acordarea subventiei pentru cumpararea locuintelor, in 2007. Astfel, cele mai mari subventii, de 30% din valoarea locuintei, le primesc cei cu venituri de pana la 545 de lei pe membru de familie. Cuantumul subventiei se stabileste anual de Guvern in raport cu venitul mediu net lunar pe membru de familie, prin actualizarea cu indicele preturilor de consum pe anul anterior.


Astfel, subventia de la bugetul de stat pentru cumpararea de locuinte in anul 2007, alocata potrivit legii locuintei 114/1996, se acorda astfel: 30% din valoarea locuintei pentru persoanele care au un venit mediu net lunar pe membru de familie de pana la 545 de lei, 20% pentru venituri intre 546 si 629 de lei, 10% pentru cele intre 630 si 661 de lei si 5% pentru un venit mediu net lunar pe membru de familie cuprins intre 662 si 745 de lei.


Potrivit legii locuintei, consiliile locale pot realiza locuinte pentru tinerii casatoriti care, la data contractarii au, fiecare, cel mult 35 de ani, pentru persoanele care beneficiaza de facilitati la cumpararea sau construirea unei locuinte, potrivit prevederilor legii 42/1990, republicata si pentru persoanele care lucreaza in agricultura, invatamant, sanatate, administratie publica si culte, care isi stabilesc domiciliul in mediul rural.


Aceste persoane pot beneficia de o subventie de la bugetul de stat de pana la 30% din valoarea locuintei, calculata la valoarea finala a acesteia. Aceasta hotarare este necesara si pentru stabilirea persoanelor care au acces la locuintele sociale. Astfel, primariile stabilesc care sunt persoanele care au acces la o locuinta sociala, in functie de venitul mediu net lunar pe membru de familie, stabilit anual prin hotarare de Guvern.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.