Subventii pentru circa 30 de ONG-uri sociale din Brasov

Subventii pentru circa 30 de ONG-uri sociale din Brasov

0 510

Reprezentantii ONG-urilor si asociatiilor brasovene s-au intalnit pentru a discuta prioritizarea serviciilor sociale care vor fi subventionate anul viitor. Intalnirea a avut loc la sediul Directiei de Servicii Sociale si a stabilit serviciile care vor fi propuse cu prioritate in luna septembrie, in sedinta Consiliului Local

Reprezentantii ONG-urilor si asociatiilor brasovene s-au intalnit pentru a discuta prioritizarea serviciilor sociale care vor fi subventionate anul viitor. Intalnirea a avut loc la sediul Directiei de Servicii Sociale si a stabilit serviciile care vor fi propuse cu prioritate in luna septembrie, in sedinta Consiliului Local. Participantii au discutat si despre necesitatea infiintarii unui centru de zi pentru persoane varstnice, care sa le usureze acestora greutatile acestei perioade a vietii.
In Brasov sunt inregistrate in jur de 35 de ONG-uri si institutii publice care isi desfasoara activitatea in domeniul serviciilor sociale. Reprezentantii acestora au propus, la intrunirea de la DSS, si infiintarea unui centru de zi pentru batrani. Acesta ar fi foarte util pentru a preintampina depresia si starile de sanatate precare, spune Mariana Topoliceanu, director Directia de Servicii Sociale Brasov.
Asociatiile si ong-urile care au beneficiari doar din municipiu pot solicita finantare doar de la bugetul local, la care contribuie cu 50 %. Dosarele pot fi depuse direct la Ministerul Muncii, daca organizatiile au in grija beneficiari din mai mult de trei judete, iar banii ii vor primi de la bugetul de stat.
Prioritizarea pentru 2016 in ceea ce priveste subventiile va fi indreptata catre centrele de zi pentru adulti, ingrijirea la domiciliu pentru persoane cu dizabilitati, copii si adulti, centrele de zi pentru persoane varstnice, centrele de zi pentru persoanele cu dizabilitati si catre centrele de zi pentru copiii aflati in situatie de risc. Asociatia SCUT ofera servicii sociale pentru persoanele cu dizabilitati si cu probleme mintale si are in fiecare luna 70 de beneficiari. Fara aceasta subventie, numarul persoanelor ingrjite s-ar reduce semnificativ.servicii sociale1
Asociatia Filantropica -Medical Crestina Christiana coordoneaza atat un camin de batrani din Sacele, unde are in grija 75 seniori, cat si un centru socio-medical din Brasov, unde si-a propus sa asigure investigatii medicale gratuite pentru circa 1.000 de persoane. In continuare au nevoie de finantare pentru a asigura cate o masa pentru fiecare beneficiar, consumabilele dar si plata personalului.
ONG-urile din domeniul serviciilor sociale care doresc sa beneficieze anul viitor de subventii oferite de la bugetul local, trebuie sa depuna in termen de 10 zile propunerile in scris, pentru a fi discutate in plenul Consiliului Local, in luna septembrie. Ulterior, dosarele trebuie depuse la DSS pe parcursul lunii octombrie.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.