Subventia pentru incalzire nu tine de cald

Subventia pentru incalzire nu tine de cald

0 55

Brasovenii care stau la case isi taie pomii din gradina in asteptarea subventiei pentru incalzire. Tanti Susana din cartierul Stupini, o batranica in varsta de 84 de ani, a pus pe foc cei cativa arbori din livada, pentru ca nu a primit inca ajutorul cu care sa-si cumpere lemne. Subventia pentru incalzirea pe lemne s-ar putea acorda cel mai devreme la sfarsitul lunii ianuarie pentru toti cei care au depus cererile anul trecut.
Cele 26.000 de familii din intreg judetul Brasov care isi incalzesc locuintele cu lemne, petrol sau carbune nu vor primi ajutorul de incalzire decat la sfarsitul acestei luni si atunci, doar suma pe noiembrie. Asta pentru ca in luna noiembrie a anului trecut s-a decis ca plata sa se faca lunar si nu pentru intreaga perioada de iarna, cum se proceda pana acum.
Printre brasovenii care beneficiaza – pana acum doar teoretic – de acest ajutor la incalzire se numara si doamna Stoica Susana. Batrana, in varsta de 84 de ani, locuieste in cartierul Stupini intr-o casa cu doua camere. Desi are cerearea aprobata pentru ajutorul de stat, nu a primit inca banii cu care sa-si cumpere lemne de foc. Asa ca a sacrificat pomii din gradina pentru a asigura un minim de confort termic in singura incapere pe care o incalzeste, ca sa faca economie.
Suma care revine judetului Brasov pentru beneficiarii ajutorului de incalzire cu lemne, petrol sau carbune se ridica la un milion de lei. Familiile sau persoanele singure beneficiare de ajutor social pentru asigurarea venitului minim garantat vor primi o suma fixa de 58 de lei pentru lemne. Pentru celalalt tip de ajutor de incalzire pe baza de agent termic, suma care revine fiecarui beneficiar este scazuta lunar din factura.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.