Subventia de 200 RON pentru calculatoare – restrictii noi impuse de Boc

Subventia de 200 RON pentru calculatoare – restrictii noi impuse de Boc

0 113

Binevenita masura a Guvernului Boc referitoare le acordarea unui ajutor de 200 de euro pentru achizitionarea de calculatoare pentru elevii apartinand familiilor nevoiase are si bile negre sau, mai bine zis, frane puse de Guvern. Concret, Guvernul Boc a introdus conditii noi, si anume, depunerea de acte de catre elevii ce solicita sprijin financiar la achizitionarea unui calculator. Printre noile conditii enumeram media generala si absentele, dar si decizia ca la stabilirea venitului familiei sa fie luate in calcul si „venituri potentiale” din valorificarea de bunuri.
Astfel, hotararea de guvern care reglementeaza cadrul pentru derularea programului in 2010 introduce noi conditii privind documentele care trebuie sa completeze cererea de acordarea a sprijinului financiar pentru cumpararea unui calculator. Cererea de anul acesta va trebui sa fie insotita si de o adeverinta eliberata de catre unitatea de invatamant din care sa rezulte media generala/calificativul din anul scolar anterior, o adeverinta din care sa rezulte numarul de absente nemotivate din anul scolar anterior – pentru toti elevii, cu exceptia clasei I – si inca o adeverinta din care sa rezulte ca studentul a promovat minimum 50 de credite iîn anul universitar anterior.
Actul normativ aprobat de Guvern prevede ca la stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie se iau in calcul toate veniturile acestora in luna precedenta, cu exceptia alocatiei de stat, alocatiei familiale complementare si a alocatiei de sustinere pentru familia monoparentala, bugetului personal complementar acordat persoanelor cu handicap, burselor de studii si burselor sociale, precum si a tuturor drepturilor sociale exceptate de la stabilirea altor drepturi si obligatii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.