Substante poluante in Maramures

Substante poluante in Maramures

0 93

O firma din Ungaria a deversat substante poluante pe un drum din Maramures. Drept care firma a fost amendata cu 30.000 de lei de Garda de Mediu dupa ce soferul unui autotractor cu cisterna a deversat 400 kilograme de adeziv semilichid pe marginea drumului, la limita judetelor Maramures si Salaj. De acolo substanta a ajuns in canalul colector de pe marginea Drumului European 58 si apoi pe un teren agricol, poluandu-l.

Adezivul a fost transportat cu o cisterna tractata de un autotractor de la societatea furnizoare din Ungaria spre o societate din Gherla, judetul Cluj. La intoarcerea spre casa, soferul a constatat ca in cisterna a mai ramas o cantitate din respectiva substanta, asa ca a decis sa o deverseze la limita dintre judetele Maramures si Salaj.

In urma verificarilor s-a stabilit ca substanta deversata face parte din categoria substantelor nepericuloase, care se utilizeazã ca adeziv in industria lemnului. Comisarii Garzii de Mediu au prelevat probe din respectiva substanta si au informat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Maramures, care a luat masuri de spalare a substantei.
Sunt curios daca au spalat si terenul agricol infestat. O fi ea substanta nepericuloasa, dar, pentru terenul acela agricol e ca si cum ai unge o felie de paine cu acel maclavais in loc sa pui magiun.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.