Subprefectul ii instiinteaza pe primari de prevederile Noului Cod Silvic

Subprefectul ii instiinteaza pe primari de prevederile Noului Cod Silvic

0 52

Subprefectul Szakal Andras i-a avertizat pe primarii din judet in legatura cu prevederile Noului Cod Silvic, intrat in vigoare la sfarsitul lunii martie.
Primarii nu mai au voie sa transfere terenuri forestire din domeniul public al localitatilor in doemniul privat pentru a le vinde. Subprefectul a intervenit intrucat numerosi primari riscau pedepse penale aspre, ei continuand demersurile pentru transferul padurilor in proprietatea privata a localitatilor pentru a le vinde.
Pentru cei care nu respecta aceste prevederi, pedepsele sunt aspre.
„Incercarile descoperite de noi au fost stopate la timp. Au fost o serie de cazuri cand le-am retransmis spre revocare hotararile… Toate padurile din domeniul public fac parte din fondul forestier national, care nu poate fi vandut dupa bunul plac al unor edili!”, a declarat Szakal.
Noul Cod Silvic mai reglementeaza accesul pe drumurile forestiere. Acestea vor fi interzise circulatiei, accesul fiind permis doar pentru activitati turistice sau forestiere, ori in caz de avarii, calamitati sau dezastre.
Si produsele forestiere nelemnoase intra sub incidenta legii (fructe, ciuperi, miere de albine salbatice), acestea putand fi recoltate/achizitionate doar cu avizul unitatilor silvice.
Surubul se strange iar incalcarea legii se pedepseste cu amenzi mari sau chiar cu inchisoare.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.